Hoe kan ik de opblaasbare jacuzzi filter schoonmaken?

Hoe kan ik de opblaasbare jacuzzi filter schoonmaken?

Het hebben van een eigen opblaasbare jacuzzi is geweldig, maar uiteraard komt hier wel wat onderhoud bij kijken. Gelukkig doet de filter al veel werk voor je. Het enige wat jij hoeft te doen, is het reinigen van deze filter. Het schoonhouden van je bubbelbad is niet alleen een manier om een plezierige bad ervaring te garanderen, het is ook belangrijk voor onderhoud en om je jacuzzi soepel te laten werken. Een van de belangrijkste aspecten van het schoonhouden van een jacuzzi is zorgen voor de filter met regelmatige reiniging en periodieke vervanging. Het schoonhouden van een filter heeft vele voordelen zoals een betere efficiëntie, minder chemicaliën gebruiken en meer jet vermogen! Wat is een jacuzzi filter? Wat doet deze filter precies? Waarom is het belangrijk om deze filter schoon te houden en hoe maak je deze filter schoon? Lees snel verder om antwoord te krijgen op al je vragen!

Wat is een opblaasbare jacuzzi filter en wat doet deze filter precies?

Een opblaasbare jacuzzi filter is ontworpen om het water te filteren en te verwarmen door circulatie. Vervuild water stroomt door het filter en zuigt aan met behulp van de pomp of circulatiepomp, gaat vervolgens door de verwarmer en wordt teruggepompt door de jets. Dit circulatieproces zorgt voor schoon en warm water. De filter speelt een sleutelrol in dit proces omdat het ervoor zorgt dat het water dat teruggaat door de pomp en de verwarmer schoon en vrij van vuil is. Het wordt zeer aangeraden om de filter maandelijks te vervangen. Met een grondige reiniging kom je heel ver, maar toch blijft er altijd vuil insteken. Met een nieuwe filter ben je zeker van een goede doorstroming van schoon water.

Waarom is het belangrijk om de jacuzzi filter schoon te houden?

Zoals hierboven uitgelegd, is een jacuzzi filter zeer belangrijk voor de werking van een jacuzzi en als het vuil is, kan het meerdere problemen veroorzaken. Zo kan dit een foutmelding creëren wanneer de sensoren niet genoeg stroming door de verwarmer detecteren. Hierdoor wordt de verwarmer voor de veiligheid uitgeschakeld. Daarnaast zorgt een vuile filter voor vuil water. De filter speelt een belangrijke rol naast het ontsmettingsmiddel om het bad schoon te houden. Wanneer een filter verstopt of vuil is, kan dit de helderheid en zuiverheid van het water verstoren.

Hoe maak je de opblaasbare jacuzzi filter schoon?

Het wordt aangeraden om de filter wekelijks schoon te maken met een snelle en simpele spoeling. Het is geen grondige reiniging, maar eerder een snelle spoeling om groot vuil te verwijderen. Hiermee wordt geen vet of olie uit uw filter verwijderd, dus het wordt niet aanbevolen voor een sterk vervuild filter. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tuinslang met een krachtige stroom water. Voor de grondige maandelijkse reiniging van de filter kun je een speciale ontvetter of ontsmettingsmiddel gebruiken. Dit kun je kopen in de vorm van een handige spray. Een derde optie is het gebruiken van een ontvettende oplossing. Die is het meest grondige reinigingsproces. De ontvettende oplossing laat je trekken in de plooien van de jacuzzi filter.