Het onderhoud van je opblaasbare jacuzzi

Het onderhoud van je opblaasbare jacuzzi

Ben jij de gelukkige eigenaar van een opblaasbare jacuzzi? Geniet van een heerlijk ontspannend bad wanneer je maar wilt. Het vereist geen speciale installatie en je kunt het bad plaatsen waar je maar wilt. Uiteraard komt er wel wat onderhoud kijken bij het hebben van een opblaasbare jacuzzi. Lees snel verder om alles te weten te komen over hoe je het beste je opblaasbare jacuzzi kan onderhouden!

Vervang het water maandelijks

Het is een goed idee om ongeveer elke maand het water te verversen en schoon water toe te voegen. Dit is van essentieel belang, omdat het voorkomt dat algen of bacteriën zich ophopen. Je kunt de tuinslang vastmaken en het water ergens op een veilige plek laten wegvloeien.

Desinfecteer het bad

Hoewel een jacuzzi je urenlang speelplezier kan bezorgen, is het van essentieel belang om de hygiëne van het bad bovenaan je prioriteitenlijst te houden. Zo voorkom je de mogelijkheid van het verspreiden van ziektekiemen. Om ervoor te zorgen dat het water schoon is, moet het na elk gebruik worden gereinigd en dit moet worden gedaan door middel van een desinfectiemiddel. Dit middel zorgt ervoor dat alle aanwezige micro-organismen worden gedood.

Vervang de ingebouwde filters regelmatig

Een opblaasbare jacuzzi wordt altijd geleverd met ingebouwde filters die moeten worden vervangen. De filters helpen voorkomen dat insecten, vuiltjes en haren zich opstapelen en in het bad worden rondgepompt. Deze filters moeten om de paar weken worden vervangen, afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant. In de tussentijd is het belangrijk dat je de filters schoonhoudt. De filters zullen verstopt raken met vuil en haren. Dit vuil zal zich gaan ophopen in de filter waardoor de filter zijn werk niet meer goed kan doen. Je kunt de filter van de opblaasbare jacuzzi eruit halen en onder de kraan met water wassen. Hoe beter je voor de filter zorgt, hoe langer je hem kunt gebruiken.

Maak de jacuzzi grondig schoon

Om de jacuzzi schoon te maken, zijn er bepaalde dingen nodig om het bad grondig schoon te maken. Denk hierbij aan een grote emmer, spons, een tuinslang, een bezem of borstel en een vloeibaar ontsmettingsmiddel op chloorbasis helpen allemaal om de eenvoudig klus te klaren. De eerste stap is het leeg laten lopen van de jacuzzi. Dit is van vitaal belang omdat water dat een tijdje in het bad heeft gelegen kwetsbaar is voor veel bacteriën. Maak een emmer met een sopje aan. Hiermee kun je gemakkelijk eventuele aanslag op de waterlijn te verwijderen en vet en vuil te verwijderen.

Voorkom vuil in de opblaasbare jacuzzi

Ook al moet het schoonmaken van de jacuzzi regelmatig gebeuren, je kunt natuurlijk altijd je best doen om de jacuzzi zo schoon mogelijk te houden tijdens het gebruik. Dan is er ook achteraf minder schoon te maken. Afhankelijk van waar jouw jacuzzi zich bevindt, kan er gemakkelijk vuil in de jacuzzi komen wanneer je er in stapt. Zelfs met slippers aan kan er gras, gruis of stenen aan je voet vast komen te zitten die je vervolgens het bad in mee neemt. Het is daarom aan te raden om een voetbadje voor de jacuzzi te zetten, zodat je het vuil van je voeten kan afspoelen voordat je het bad ingaat.