Chloortabletten en shock

jacuzzi chloortabletten - chloor voor opblaasbare bubbelbad en chloorshock

Chloortabletten – Chloor voor jacuzzi

Chloortabletten, chloorgranulaat en shock - Bestel je voordelig & snel online

Om het water in je spa schoon en helder te houden dien je het water te desinfecteren met chloor. Dit kan met chloortabletten of chloorshock. In de meeste gevallen wordt chloorshock gebruikt om de chloorwaarde van het water op peil te brengen en chloortabletten om de chloorwaarde op peil te houden. Een jacuzzi is niet iets wat je eenmalig plaatst en waar je voor de rest geen omkijken meer naar hebt. Het onderhoud van een opblaasbare jacuzzi vergt onderhoud, zeker wat betreft de zuiverhuid van het water waarin jij en mogelijk je kinderen bubbelen. Want onzuiver water in je jacuzzi kan aanleiding geven tot infecties en ziektes. Het is dus belangrijk om het water in de opblaasbare jacuzzi zo proper mogelijk te houden. Dat doe je dan liefst van die meetstaafjes die verkleuren en je vertellen hoeveel chloor, pH-minus, pH-plus enz je in je jacuzzi moet doen. Chloortabletten word veel gebruikt door jacuzzi bezitters.

Chloortabletten voor het jacuzzi water.

Chloorhoudende desinfectiemiddelen onder de vorm van chloortabletten, chloorgranulaat of vloeibare chloor is over de hele wereld de meest gebruikte desinfectieproducten voor opblaasbare jacuzzi’s en zwembaden.

Chloor voor je opblaasbare jacuzzi

Je houdt je opblaasbare jacuzzi helder en schoon met een goede waterbehandeling. Door chloor aan het jacuzzi water toe te voegen zorg je dat het water gedesinfecteerd wordt. Chloortabletten zorgen dat het chloorniveau van het jacuzzi water op peil blijft en je water dus schoon en fris blijft. Met chloorshock verhoog je in korte tijd het chloorgehalte van je jacuzzi water.

Welke soort chloor is geschikt voor mijn opblaasbare jacuzzi?

Jacuzzi chloor is er in verschillende varianten. We noemden al chloortabletten en chloorshock. De tweede optie is chloor in poedervorm. Je zorgt met chloor ervoor dat het jacuzzi water schoon en helder blijft. Je gebruikt tabletten alleen net iets anders dan chloorshock.

Wanneer chloortabletten en wanneer chloorshock gebruiken?

Chloortabletten zijn in tabletvorm. Ze geven geleidelijk chloor af, waardoor het chloorniveau van je water op peil blijft. Als je snel het chloorniveau van je jacuzzi water omhoog wil brengen kun je beter chloorshock gebruiken. Dit is chloor in poedervorm. Dit wordt sneller opgenomen in het jacuzzi water.

Hoeveel chloor moet ik gebruiken voor het jacuzzi water?

Hoe veel chloor je moet gebruiken hangt af van het huidige chloorniveau. Een ideale chloorwaarde is tussen de 1 en 2 ppm. Je kunt dit heel makkelijk testen met teststrips. Als de chloorwaarde afwijkt kan het nodig zijn chloor toe te voegen. Je vindt de nodige precieze hoeveelheid op de verpakking van het product. Dat hangt natuurlijk van meer factoren af.

Hoe vaak moet ik chloor toevoegen aan het jacuzzi water?

Evengoed geldt dat voor het toevoegen van chloor aan je jacuzzi water. Het type chloor bijvoorbeeld. Chloorshock, dus de poedervorm, wordt snel opgenomen in het water, maar verdwijnt ook weer snel. Chloortabletten voeg je toe zodra een chloortablet op is. Dat gaat dus via een chloordrijver of speciaal compartiment. Controleer wekelijks je chloorniveau. Als het afwijkt, moet je dus iets doen aan je chloorniveau. Als het op peil is, hoef je niets te veranderen.

Welke chloortabletten zijn geschikt voor jacuzzi?

Het chloorpeil in je opblaasbare bubbelbad moet altijd op de juiste hoogte zitten. Dit is belangrijk om het water langer schoon en helder te houden en ziekteverwekkers te kunnen bestrijden. Chloor voeg je toe aan het jacuzzi water door middel van 20 grams chloortabletten. In tegenstelling tot bij grote zwembaden gebruik je voor je meestal alleen kleine chloortabletten. Je kunt wel grote 200 grams chloortabletten gebruiken, maar deze passen meestal niet het daarvoor bestemde dispenser van je opblaasbare bubbelbad.

Voeg altijd een nieuw chloortablet toe wanneer de voorgaande volledig is opgelost. In de meeste gevallen betekent dit dat je iedere week een nieuw tablet toevoegt.

Chloortablet gebruiken met een chloordrijver

Een chloordrijver drijft, zoals de naam al aangeeft, op het water van jouw jacuzzi, hottub of spa. Aan de bovenkant van de chloordrijver zit een opening met deksel waar je chloortabletten in kan stoppen. Het chloortablet wordt er aan de onderkant van de drijver geleidelijk eruit gelaten zodat het chloortablet oplost. Door de dosering aan te passen, kan je zelf bepalen hoe snel het chloortablet opgelost moet worden.

Je gebruikt een chloordrijver om jouw chloortabletten aan het jacuzzi water toe te voegen, omdat het er los ingooien van de chloortabletten er voor kan zorgen dat jouw opblaasbare bubbelbad aangetast wordt door te veel chloor. De chloortabletten zullen naar de bodem zakken en de bodem van jouw opblaasbare bubbelbad beschadigen, dit wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor bij het gebruik van een chloortablet dat je eerst een chloordrijver in huis haalt, wanneer je jouw opblaasbare bubbelbad wilt behandelen met chloortabletten. Daarnaast zorgt de chloordrijver er dus voor dat het chloortablet gedoseerd wordt opgelost en er geen algenvorming kan plaatsvinden.

Het gebruik van chloorshock en wat zijn de voordelen van chloorshock?

Naast de chloortabletten die je in combinatie gebruikt met de chloordrijver, kan je ook chloorshock gebruiken om jouw opblaasbare bubbelbad te behandelen. Het is altijd eerst belangrijk om de pH-waarde te meten en op orde te brengen als deze te laag is. Wanneer deze in orde is, kan je de chloorwaarde meten. Wanneer deze waarde te laag is, kan je een zogenaamde chloorshockbehandeling doen. Hierbij meng je het chloorshock met heet water (lees goed de verpakking voor de juiste dosering) en voeg je dit toe aan het water in je opblaasbare bubbelbad.

In tegenstelling tot chloortabletten, zorgt chloorshock voor een snelle stijging van de chloorwaarde en zal het desinfecterende in werking treden. Het is slim om eens in de 4 weken zo’n chloorshockbehandeling te doen om zeker te weten dat jouw chloorwaardes op de juiste hoogte blijven. Zo worden resisterende bacteriën definitief uitgeschakeld.

Wat doe je als chloor is uitgewerkt?

Gebonden chloor is, in tegenstelling tot vrij chloor, chloor wat niet meer een desinfecterende werking heeft. Dit type chloor moet nooit de overhand krijgen in jouw opblaasbare bubbelbad, aangezien dit irritaties kan veroorzaken aan de ogen en slijmvliezen. Daarnaast heeft het een penetrerende geur. De hoogte gebonden chloor mag nooit hoger zijn dan het gehalte vrije chloor. Een normale maximumwaarde ligt op 1,0 ppm. Om dit te voorkomen is het aan te raden om elke 3 maanden het water van jouw opblaasbare bubbelbad te vervangen.