Jacuzzi filters

Filters voor alle opblaas Jacuzzi modellen

Een jacuzzi filter (ook wel Spa filter genoemd) is een belangrijk onderdeel voor het reinigen van het water.

Het jacuzzi filter is een belangrijk onderdeel als het om de waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi water gaat. Het is dan ook raadzaam om deze jacuzzi filters wekelijks uit de skimmer van de jacuzzi te halen. En deze onder een kraan goed afspoelen. Eventueel kun je het vuil tussen de elementen van de jacuzzi filter met een borstel verwijderen. Uiteraard houd je het water ook schoon door middel van een spa filter. Deze spa filters reinigen het water wanneer je de spa niet gebruikt. Je kunt verschillende filters voor je spa krijgen. Daarnaast gebruik je natuurlijk ook een reinigingssetje.

Intex & Lay-Z jacuzzi filters.

Je kunt merken aan de stroming of de jacuzzi filter een grondige schoonmaak beurt nodig heeft. Wij adviseren dan ook om minimaal 1 x per week de jacuzzi filter(s) grondig te reinigen. Een veel gebruikte manier is de jacuzzi filters enkele uren in een grote emmer met heet water plaatsen. En voorzien van 5 eetlepels chloor. Goed naspoelen voordat je de jacuzzi filters weer terug plaatst.

Hebben opblaasbare jacuzzi’s ook filters?

Opblaasbare bubbelbaden zijn een geweldige manier om te ontspannen en met een klein budget te genieten van een eigen jacuzzi. Maar aangezien opblaasbare jacuzzi’s niet alle kenmerken en uitrusting hebben van grote vaste jacuzzi’s hebben opblaasbare bubbelbaden dan wel filters?

Heb je een filter nodig in een opblaasbare jacuzzi?

Het antwoord hierop is ja! Alle opblaasbare jacuzzi’s hebben een filter nodig om het vuil uit het water te verwijderen, zoals dode huid, haar, oliën, bladeren, shampoo en zeep van ons lichaam. Het is zeker aan te raden om eerst te douchen voordat je het bad instapt. Maar zelfs dan zal je de resten van zonnebrand crème, deodorant, parfum en andere producten de jacuzzi innemen.. Ook is het onvermijdelijk om haar, dode huid, bladeren en insecten in het bad te krijgen. Dit klinkt behoorlijk vies, maar dit vuil moet worden verwijderd voordat het in je pomp komt en de leidingen verstopt. Het recirculeren van vuil en ongefilterd water is onhygiënisch en kan leiden tot huid- en luchtwegaandoeningen. Wil je tijdens het reinigen van een filter gebruik maken van de jacuzzi, zorg dan dat je een extra reserve intex of Lay-Z spa filters hebt.

Waar bevindt de filter van een opblaasbare jacuzzi zich?

Net als alle andere soorten bubbelbaden hebben opblaasbare jacuzzi’s ook filters. Ze zijn echter veel kleiner dan filters van gewone vaste jacuzzi’s. Ze bevinden zich meestal in het afvoerrooster aan de binnenkant van de opblaasbare jacuzzi. In tegenstelling tot gewone jacuzzi’s zijn filters van opblaasbare jacuzzi’s ontworpen om maandelijks te worden vervangen.

Hoe maak je een opblaasbare jacuzzi filter schoon?

Om een opblaasbare jacuzzi filter schoon te maken, haal je eerst de filter uit de jacuzzi. Spoel het vervolgens af onder warm water in de gootsteen of met een sproeier. Houd je vingers tussen de papieren plooien van de filter om al het vuil eruit te krijgen.

Wat voor soort filter heeft een opblaasbare jacuzzi?

Filters van opblaasbare jacuzzi’s zijn er in de vorm van cilindrische patronen. Ze zijn gemaakt van gevouwen stoffen plooien om een groot oppervlak te bieden om de dode huid, haar, insecten en ander vuil op te vangen dat onopgemerkt in een jacuzzi rond drijft. De filters zitten in de aanzuigroosters in het water op de bodem van het bad. Draai gewoon de dop aan het uiteinde los en trek de filter eruit. Je kunt de filter schoonspoelen met water, maar je kunt het ook in de afwasmachine stoppen. Ook zijn er diverse speciale filter reinigingsmiddelen beschikbaar die specifiek hiervoor bedoeld zijn.

Hoe vaak moet je een opblaasbaar jacuzzi filter vervangen of schoonmaken?

Opblaasbare jacuzzi filters zijn ontworpen om maandelijks te worden vervangen. Als je het echter elke week grondig reinigt, kun je de levensduur van de filters verlengen tot 3 maanden. Vervang ze wanneer ze niet meer volledig schoon kunnen worden of de behuizing begint te breken. Je kunt zien wanneer het tijd is om de filter definitief te vervangen. Wacht niet tot er zich problemen voordoen, zoals vuil water of het geluid van een overbelaste pomp.