Jacuzzi onderhoud

Spa & Jacuzzi onderhoudsproducten

Jacuzzi onderhouden? Handige onderhoudsproducten voor kristalhelder water & een lange levensduur van je jacuzzi.

Jacuzzi onderhoud: Er zijn veel onderhoudstaken voor de jacuzzi / spa die je zelf kunt uitvoeren. Je kunt de spa filter vervangen. Bij een opblaasbare jacuzzi worden altijd twee gratis spa filters meegeleverd en als het schone filter geplaatst is kan het gebruikte filter gereinigd worden. Qua hygiëne raden we je aan om wekelijks de binnenkant van de deksel te reinigen met een conventionele allesreiniger en dus ook de bovenrand van de jacuzzi schoonmaken zodat er geen algen groeien. Deze algen zorgen voor een onhygiënische groene rand rond het water. Als dat wekelijks gebeurt, ben je binnen enkele minuten klaar. Naast wekelijkse jacuzzi onderhoud klusjes zijn er ook klusjes zoals het schoonmaken van de buitenkant van de opblaasbare jacuzzi. Hierdoor blijft de jacuzzi van buitenaf schoon en zeer sfeervol.

Er zijn ook andere jacuzzi onderhoudstaken, zoals het verversen van het water en het reinigen van de leidingen en jets. Voor het reinigen van de leidingen moet een bacteriedodend reinigingsmiddel worden gebruikt, zodat er zich geen ziektekiemen in ophopen. Ons ontsmettingsmiddel is hiervoor perfect geschikt. Alle klusjes zijn eenvoudig zelf te doen en de opblaasbare jacuzzi heeft niet veel onderhoud nodig.

klantenbeoordeling en review

Kassakoopjes

top 5 ergernissen opblaasbare jacuzzi

Zo irritant! Bubbelliefhebbers dit is de TOP 5 ergernissen!

De 5 ergernissen waar de meeste spa eigenaren last van hebben + de oplossingen. Kun je als bubbelfanaat eigenlijk wel ergernissen hebben? Als je een opblaasbare jacuzzi in de tuin hebt staan, heb je toch eigenlijk helemaal niets te mopperen? Toch...

jacuzzi filter kopen? handige tips jacuzzi filters voor intex en lay Z spa

Hoe vind je de beste jacuzzi filter?

[toc] Een jacuzzi filter is een cruciaal onderdeel in jouw spa. Deze zorgt ervoor dat het water schoon blijft doormiddel van het filteren van vuildeeltjes, haren en andere verontreiniging. Het is erg belangrijk om te kijken wat voor soort jacuzzi filter...

Troebel jacuzzi water - groen jacuzzi water. Alles over het wateronderhoud en reinigen van een jacuzzi

Troebel jacuzzi water: zo blijft het water altijd helder

De meeste mensen die in het bezit zijn van een opblaasbare jacuzzi zijn bekend met het feit dat als je het water een tijdje in de jacuzzi laat staan, het zwembadwater melkachtig, groen of troebel wordt. Daarom is het belangrijk...

schuim water opblaasbare jacuzzi voorkomen foam - schuim verwijderen tips en oorzaken

Last van foam of schuim?

Schuimvorming tijdens het bubbelen in je opblaasbare jacuzzi is een veel voorkomend en zeer zichtbaar probleem dat kan optreden. Wanneer je geniet van een bubbelbad met bubbels is schuim zeer gewild, maar anders uiteraard niet. Schuim wordt door diverse zaken...

Zwembadonderhoud 

Regelmatig zwembadonderhoud, inclusief zwembadreiniging, is noodzakelijk zodat u uw zwembad zo vaak mogelijk kunt gebruiken en ervan kunt genieten. Lees meer over veelgebruikte methoden voor wateronderhoud en desinfectie.

Zwembadonderhoud – wat heb je ervoor nodig?

Regelmatig zwembadonderhoud omvat water- en zwembadreiniging, pH-regeling en bescherming tegen kalkafzetting. Terwijl u met het schepnet het vuil uit het water verwijdert, verwijderen speciale zwembadfilters voor het water of een filtersysteem fijn zwevend en bezinkend materiaal.

Je reinigt het zwembad zelf en zwembadelementen zoals ladders en handgrepen met reinigingsmiddelen die losmaken en verkalking voorkomen en effectief zijn tegen algen, bacteriën en bruinverkleuring. Naast een schrobber, spons en doek kan het gebruik van een hogedrukreiniger of zwembadrobot de moeite waard zijn.

U kunt de verspreiding van bacteriën en algen in het water voorkomen door regelmatig de pH-waarde te controleren en chloor toe te voegen . Ook voor de waterverzorging zijn chloorvrije alternatieven mogelijk.

Hier zijn twee veelvoorkomende manieren om de waterkwaliteit te handhaven . In deze gids vindt u dan hulp bij specifieke waterproblemen en informatie over het verminderen van de hoeveelheid water en zwembadonderhoud.

Wat is de juiste pH-waarde?

Zodat de reinigings- en verzorgingsproducten optimaal werken en er geen gezondheidsschade is, houd je de pH-waarde in het zwembad constant tussen 7,0 en 7,4 . Het kan helpen om chloor aan het water toe te voegen (chlorering). Anders gebruik je pH-Plus of pH-Minus voor waterverzorging – beide producten worden gebruikt voor pH-regeling .

De pH-waarde verandert met name door toevoeging van reinigings- en zwembadonderhoudsproducten, evenals door de watertemperatuur en het inbrengen van vuil. Controleer daarom regelmatig de pH-waarde van het water samen met het gebruikte desinfectiemiddel .

Waarom is de pH waarde belangrijk?

Als de pH-waarde in het zwembad te hoog is , zullen de desinfectiemiddelen en filters niet goed werken en zal huid- en oogirritatie toenemen. Daarnaast is er verhoogde kalkaanslag en kalkaanslag. Dit laatste komt tot uiting in een melkachtige troebelheid van het water.

Als de pH-waarde te laag is , kan dit ook ernstige irritatie van de slijmvliezen veroorzaken en neemt de effectiviteit van de zwembadverzorgingsproducten af. Daarnaast neemt de corrosie door het water op mortel en metalen delen toe en ruikt het zwembad onaangenaam.

Wateronderhoud met chloor

De belangrijkste factoren bij zwembadonderhoud zijn het beheersen en onderhouden van de waterkwaliteit. Bij de desinfectie van het water vertrouwen veel zwembadeigenaren op chloor . Chloor is verkrijgbaar in verschillende vormen: vloeistof, korrels of tabletten . Vaste chloorproducten zijn verkrijgbaar in snel en langzaam oplosbare vorm.

Bij acute vervuiling helpt chloorshock met snel oplossende chloortabletten direct. Voor een langdurige desinfectie van het zwembad neemt u chloortabletten voor de lange termijn . Vloeibaar chloor werkt goed bij automatische dosering.

De chloorwaarde moet tussen 0,5 mg/l en 1,0 mg/l liggen en moet minimaal één keer per week gecontroleerd worden. Let bij het chloreren van het water op de pH-waarde. Meet de pH en het chloorgehalte ongeveer 12 uur na elke chlorering . Lees voor een juiste dosering en controle van alle waarden ook de instructies van de fabrikant.

Opmerking : Een te hoog chloorgehalte in het water kan leiden tot ernstige huid- en oogirritatie en tot verhoogde corrosie van metalen onderdelen in het zwembad. Te weinig chloor zorgt voor sterke algen- en bacteriegroei.

Problemen met zwembadwater oplossen

Tekenen van besmetting: Er zijn enkele tekenen van bepaalde vervuiling of waterproblemen die u gemakkelijk kunt opsporen en oplossen met onderhoud, reiniging en filters. Dit zijn de typische problemen van water- en zwembadonderhoud:

Groen water in het zwembad: Mogelijke oorzaken : Er is een verstoorde filterfunctie, de pH-waarde is verkeerd ingesteld of er is te veel organische vervuiling. Het resultaat: algengroei.

Spoel het filtersysteem grondig terug. Stel de pH weer in op 7,0 tot 7,4. Voer indien mogelijk een schokchlorering uit . Stofzuig vervolgens de dode algen die op de zwembadbodem zijn gezonken en maak ze schoon met een vloerzuigborstel . Spoel vervolgens het filtersysteem weer terug en vul het zwembad met vers water.

Bewolkt, melkachtig zwembadwater: Mogelijke oorzaak : De pH-waarde is waarschijnlijk te hoog, kalkaanslag of fijn zwevend stof in het water.

Spoel het filtersysteem grondig schoon. Stel de pH-waarde in op 7,0 tot 7,4 met behulp van pH minus. Gebruik vervolgens flocculant en laat het filtersysteem 5-6 uur doorlopen. Spoel het systeem vervolgens meerdere keren voor een langere periode terug. Bij gebruik van een patroonfiltersysteem is het essentieel om het filterpatroon te vervangen.

Bruin zwembadwater: Mogelijke oorzaak : Er zijn koper- of ijzerafzettingen in het zwembadwater. Dit gebeurt vaak bij gebruik van bronwater.

Stel indien nodig de pH-waarde in op 7,0 tot 7,4 met behulp van pH min of plus. Voeg bovendien vlokmiddel toe aan het zwembadwater en spoel het filtersysteem krachtig terug. Dan voeg ijzer of metaal Ex in het zwembad volgens de instructies van de fabrikant.

Huid- en oogirritatie na het zwemmen: Mogelijke oorzaak : De pH-waarde en/of de chloorwaarde zijn verkeerd ingesteld.

Stel de pH-waarde in op 7,0 tot 7,4 met behulp van pH min of plus. Ook controleer je de chloorwaarde. Is de waarde te hoog, dan vult u de bak met vers water of haalt u de doseervlotter met langdurige tabletten uit het water. Beide doe je totdat de chloorwaarde weer op 0,5mg/l staat tot 1,0 mg/l.