Alles over wateronderhoud: Dit heb je nodig!

Alles over wateronderhoud: Dit heb je nodig!

Het is belangrijk om jouw jacuzzi regelmatig een goede waterbehandeling te geven. Dit zorgt ervoor dat het water schoon en helder blijft en je daarom lekker lang kan blijven genieten van jouw relaxmomentjes. Aangezien het water van jouw bubbelbad warm is en stilstaat, gaan bacteriën zich hier sneller in nestelen dan een koud zwembad, vooral op warmere dagen. Dit zorgt ervoor dat het water behoorlijk kan gaan stinken en dat is natuurlijk geen goed teken. Deze stank en nesteling van bacteriën kan je makkelijk voorkomen door een goede en effectieve waterbehandeling.

Wateronderhoud: De verschillende manieren van waterbehandeling

Er zijn verschillende manieren waarop je een effectieve waterbehandeling uit kan voeren. De bekendste manier is om dit te doen is met chloor. Voordat je het water gaat behandelen met chloor, is het wel belangrijk dat je eerst de PH-waarde meet. Wanneer deze afwijkt van de standaard (ongeveer 7,2) dan is het slim om deze eerst in orde te krijgen. Zo voorkom je namelijk dat de PH-waarde verder stijgt door het toevoegen van chloor. Na deze behandeling hoef je je geen zorgen meer te maken om de PH-waarde, maar is het wel nodig dat je regelmatig even de chloorwaardes test. Een goed chloorgehalte is namelijk erg belangrijk.

wateronderhoud jacuzzi

Ook kan je kiezen om een waterbehandeling uit te voeren met een onderhoudspakket. Dit is een kant-en-klaar pakket welke ideaal is als je weinig tijd hebt om de waterbehandeling uit te voeren of het chloorniveau te testen en bij te houden. Bij zo’n onderhoudspakket is het zaak dat je 1 keer per week het middel toevoegt. Het meest bekende en beste onderhoudspakket voor je opblaasbare jacuzzi is van het merk Spa balancer.

wateronderhoud

De voordelen van een goede wateronderhoud

Er hangen veel voordelen aan een goede waterbehandeling. De grootste zijn een schone bubbelbad en een langere levensduur voor jouw bubbelbad. Bacteriën kunnen zich ook hechten aan de binnenwand waardoor er een zichtbare lijn met vuil ontstaat. Gebruik hiervoor regelmatige reinigingsproducten. Wanneer je alles goed bijhoudt, het water regelmatig verschoont, de waarden wekelijks meet en de onderdelen vervangt waar nodig, heeft jouw bubbelbad een lange levensduur waardoor jij nog meer kan genieten van heerlijke relaxmomentjes na een drukke dag, of gewoon zomaar, omdat je dat hebt verdiend!