Jacuzzi zout met een geurtje boost jouw relaxmoment!

Jacuzzi zout met een geurtje boost jouw relaxmoment!

Jacuzzi zout boost jouw relaxmoment!

Jacuzzi zout toevoegen aan jouw opblaasbare bubbelbad kan echt een goede boost geven aan jouw relaxmoment. Aan jacuzzi zout zijn er vaak andere producten aan toegevoegd om het aangenaam te maken in jouw opblaasbare bubbelbad. Er zijn verschillende soorten jacuzzi zouten. Zo heb je bijvoorbeeld natriumchloride wat doodnormaal keukenzout is en bijvoorbeeld Keltisch zeezout of Himalayazout die bekend staan om de natuurlijke puurheid. Aangezien natriumchloride een bewerkte vorm van zout is, wordt het afgeraden om deze in bad te gebruiken, maar de anderen zijn goed te gebruiken. Naast deze soorten is er ook jacuzzi zout met een geurtje dat speciaal is gemaakt voor het gebruik in jouw opblaasbare bubbelbad. Hieraan wordt vaak een aangename geur toegevoegd en bijvoorbeeld kleurstof om jouw opblaasbare bubbelbad een mooi kleurtje te geven.

 

Alles over het gebruik van jacuzzi zout:

 

Wat zijn de voordelen van jacuzzi zout?

Er hangen een aantal voordelen aan jacuzzi zout, naast dat het gewoon erg lekker is tijdens jouw relaxmomenten. Jacuzzi zout is vaak gemaakt van zeezout. Dit bestaat uit natrium en chloorionen, welke ook terugkomen in jouw lichaam. Deze bestandsdelen hebben een groot effect op hoe je je voelt. Naast dit hebben de bestandsdelen van jacuzzi zout ook een helend effect, omdat je lichaam verschillende stoffen opneemt die veel doen voor jouw gemoedstoestand. Ook veranderd badzout de zuurtegraad van het water, wat het water minder hard maakt en het dus beter is voor je huid.

Ook wordt badzout al eeuwen gebruikt door de helende werking voor je huid. Zo kunnen huidaandoeningen zoals eczeem of kloven worden geheeld en is het zelfs mogelijk dat aandoeningen zoals reuma of chronische ontstekingen aanzienlijk worden verminderd. Als laatste zorgt het ook voor een goede bloedcirculatie en een goede afvoer van afvalstoffen. Zo kan je nog beter genieten van jouw relaxmomenten na een drukke dag.

Hoe gebruik je jacuzzi zout?

Aan een volle spa, jacuzzi of hottub voeg je de jacuzzi zout toe waarna het oplost in het water. Let goed op dat het water ongeveer tussen de 36 en 38 graden moet zijn. Als het jacuzzi zout is opgelost, komen de heerlijke geuren je tegemoet en kan jij een lekker momentje pakken. Niet alleen voor je hele lichaam kan zout fijn werken, maar ook voor bijvoorbeeld je voeten in een lekker warm voetenbadje! Nadat je lichaam of alleen voeten even lekker hebben geweken in het bad gevuld met jacuzzi zout, hoef je je alleen nog even af te spoelen en dat is het! Voor een ligbad heb je ongeveer 75 tot 150 gram badzout nodig en voor een voetenbad is 30 gram al voldoende.

Welke soorten jacuzzi zout zijn er verkrijgbaar?

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten jacuzzi zouten. Het grootste verschil hierin is vaak of het een grove of fijne korrel is. Ze hebben beiden dezelfde werking, maar ze verschillen wel in de gebruiksmogelijkheden.

Grof jacuzzi zout

Grof jacuzzi zout heeft altijd eventjes nodig om op te lossen in een warm (voeten)bad. Dat geeft je echter wel de tijd om jouw badkamer of spa helemaal om te bouwen in een rustgevende relaxsfeer. Kaarsjes aan, ontspannen muziek erbij en klaar!

Wat zijn de voordelen van fijn jacuzzi zout?

Fijn jacuzzi zout kan je, naast in je opblaasbare bubbelbad, ook gebruiken voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan een bodyscrub. Door het zout te mengen met wat parfumolie of essentiële olie, heb je een heerlijke bodyscrub die je zelfs cadeau kunt doen!