De juiste pH waarde is essentieel bij de waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi.

pH-verlagen of -verhogen opblaasbare jacuzzi

De juiste pH waarde is essentieel bij de waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi.

Een opblaasbare jacuzzi is een geweldige uitkomst voor drukke stressvolle dagen. Wie houdt er niet van om na een stressvolle dag in een jacuzzi compleet tot rust te komen. Ook is een opblaasbare jacuzzi een geweldige tool van een onvergetelijke avond met vrienden of familie. Daarnaast heeft een jacuzzi ook voldoende onderhoud nodig, zodat het vele jaren mee kan gaan. Een onderdeel hiervan is het bijhouden van en het begrijpen van de waterchemie, vooral de pH-waarden. Wat is pH? Wat is de perfecte pH waarde? Waarom is het belangrijk bij het onderhoud van je opblaasbare jacuzzi? Welke invloed heeft pH op je opblaasbare jacuzzi? Hoe controleer je de pH waarde? En wat kun je er aan doe als deze waarde te hoog of te laag is? Bij de aankoop van een opblaasbare jacuzzi had je misschien niet gedacht dat je gebruik moet gaan maken van je scheikundige kennis. Maak je geen zorgen, lees snel verder om antwoord te krijgen op al je vragen!

Wat is pH en waarom is het belangrijk?

De pH-waarden in het jacuzzi water zijn de maatstaf voor hoe zuur het water is. Het wordt aanbevolen om de pH-waarden twee keer per week te controleren, omdat er veel factoren zijn waardoor deze kan veranderen. Het niveau waarop je de pH-waarde wilt zien, ligt ergens tussen 7,2 en 7,8. Als het hoger of lager is dan dat, kan het water troebel worden en het ontsmettingsmiddel slecht werken. Een hoge pH kan ook gezondheidsrisico’s veroorzaken, zoals oog- en huidirritaties. Bovendien worden producten op chloorbasis minder effectief als het niveau te hoog is. Daarom is het erg belangrijk om de pH in de spa in evenwicht te houden.

Welke invloed heeft de pH waarde op mijn spa?

Wanneer je het water van de opblaasbare jacuzzi gaat reinigen, moet je de pH-waarden controleren, want ontsmettingsmiddelen hebben verschillende pH-waarden. Voeg voorzichtig ontsmettingsmiddel toe volgens de aanwijzingen en controleer daarna de pH-waarden om er zeker van te zijn dat de niveaus kloppen. Verwacht niet zomaar een desinfecteermiddelen toe te voegen en te denken dat het water direct veilig en schoon is om te gebruiken.

Hoe controleer en breng je de pH-waarden in evenwicht?

Je kunt de pH testen met behulp van teststrips, die je online of in de winkel kan verkrijgen. Als je eenmaal hebt vastgesteld of de niveaus te hoog of te laag zijn, is de volgende stap om het in evenwicht te brengen door een oplossing voor pH-verlaging of -verhoger gebruiken. Deze oplossing komt in een poedervorm. Voor het toevoegen van pH is het verstandig om een emmer te gebruiken en het niet direct in het water te doen. Vul de emmer met water en voeg de hoeveelheid pH toe. Mengt dit met elkaar en voeg het daarna gelijkmatig in het spa water toe.