Ultiem genieten in jouw spa

de beste en lekkerste spa geur - spa geur kopen? lees eerst deze handige tips over spa geuren

Ultiem genieten in jouw spa

Een lekker geurtje tijdens je relax uurtjes in de spa? Dat draagt ontzettend bij aan jouw lekkere heerlijke ervaring. Door het brede scala aan spageuren, is er altijd wel eentje die precies bij jou past! Over het algemeen zijn er drie verschillende typen spageuren: etherische oliën, badzouten en geurparels.

De verschillende soorten spageuren

Etherische oliën voor in de jacuzzi

Etherische olie, ook wel geurolie of essentiële olie genoemd, wordt gemaakt uit planten en is erg geschikt voor mensen die veganist zijn. De oliën hebben een sterke geur, maar is in gebruik erg luchtig en wordt daarnaast al eeuwen gebruikt. De olie verdampt snel, waardoor ze een fijne geur afgeven. De verschillende geuren hebben verschillende werkingen op je lichaam. Zo zijn sinaasappel en lavendel rustgevend en ontspannend en is eucalyptus lekker fris (wat ook handig is voor je verstopte neus). Etherische oliën worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij opgietingen in een spa. Een groot voordeel van de oliën is dat ze ook geen restjes achterlaten in jouw sauna of bubbelbad.

Badzout voor in de jacuzzi

Badzouten, vaak geproduceerd op basis van zeezout, kan je direct oplossen in het water en geven een fijne geur af. Per keer hoef je maar 2 of 3 lepels badzout op te lossen in jouw spa, waardoor dit een goedkopere optie is dan etherische oliën. Wanneer je in een warm bad zit, gaan de poriën van je huid open staan, waardoor je lichaam tijdens een relaxmomentje in je spa, veel mineralen, natrium, magnesium en kalium in zich op neemt. Zout maakt de hardheid van jouw water ook wat minder, waardoor je dus lekker kan genieten van een ontspannen momentje. Ook bij badzouten is er een breed scala aan geuren, waardoor er altijd wel eentje voor jou te vinden is.

Geurparels

Geurparels kan je kennen als dat zakje dat bij jou in de badkamer, wc of kledingkast hangt. Deze geven een heerlijke geur of waardoor jouw kamers goed ruiken. Heb jij nou een jacuzzi? Dan kan het ook best zijn dat daar een speciaal vakje in zit voor geurparels. Hierdoor komt er een lekkere aroma naar boven wat jouw relaxmomentje nog net iets beter maakt.

Spa geur goed voor je lichaam

Spageuren zijn goed voor je gemoedstoestand. Door de verschillende werkingen van de geuren, kan de ontspanningservaring je een extra boost geven! Er is natuurlijk niks fijners om na een dag hard werken lekker uit te rusten in jouw bubbelbad met de lekkerste geur. De geuren zijn vaak niet alleen goed voor het uiterlijk, maar ook voor het innerlijk, ofwel je psyche. Wanneer je net begint met spageuren uit proberen, kan je het beste verschillende geuren proberen om er zo achter te komen wat goed is voor jou.

Top 4 spa geuren 2022 altijd de lekkerste en beste