Last van foam of schuim?

Last van foam of schuim?

Schuimvorming tijdens het bubbelen in je opblaasbare jacuzzi is een veel voorkomend en zeer zichtbaar probleem dat kan optreden. Wanneer je geniet van een bubbelbad met bubbels is schuim zeer gewild, maar anders uiteraard niet. Schuim wordt door diverse zaken veroorzaakt die gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Maar wat zijn die oorzaken precies en wat kun je er vervolgens aan doen om de schuimvorming te voorkomen? Lees snel verder!

Oorzaak van schuimvorming in een opblaasbare jacuzzi

Schuim in de opblaasbare jacuzzi. Waarom komt het voor en waar komt het vandaan? Er zijn een paar redenen die schuimvorming veroorzaken. Hierbij 3 oorzaken van schuim in je opblaasbare jacuzzi.

  • Oorzaak 1: Ophoping van vuil, cosmetica en verzorgingsproducten: De belangrijkste reden van schuim is een ophoping van organisch materiaal in het spa water. Deze ophoping kan bestaan uit lichaamsoliën, zweet, cosmetica van ons lichaam en wasmiddelen die van onze huid of van onze badkleding komt Dat is de belangrijkste reden die schuimvorming kan veroorzaken. De stralen van het bubbelbad bewegen deze ophoping van stoffen waardoor schuimvorming ontstaat.
  • Oorzaak 2: Een vervuilde filter: Een andere oorzaak van schuimvorming is een vervuilde filter. Vuil, haar en vet kan zich ophopen in het filter en kan bron van schuim zijn. Zorg er daarom voor dat je de spa filter regelmatig reinigt met water of een speciaal filter reinigingsmiddel. Ook na het reinigen van het filter als het reinigingsmiddel niet goed wordt afgespoeld, kan dat ook schuimvorming veroorzaken. Zorg ervoor dat je de filter goed afspoelen voordat je het weer terug in de spa plaatst.
    • Oorzaak 3: Vies water: Het teken van schuim kan ook een teken zijn dat het tijd is om ook uw water te verversen. Er kan sprake zijn van een grote ophoping van organische stoffen in het water. Je kunt hier constant een ontsmettingsmiddel aan toevoegen, maar je komt er niet zomaar van af. Schuim kan een teken zijn dat je vers en schoon water nodig hebt.

Zo voorkom je schuimvorming

Gelukkig kun je schuimvorming gemakkelijk voorkomen. Dit kun je doen:

  • Douche voordat je de jacuzzi instapt. Zo was je alle oliën en vetten van je af en komt dit niet in het water terecht.
  • Voordat je de jacuzzi instapt, is het ook verstandig om je make-up te verwijderen. Zo komen deze producten ook niet direct in het water.
  • Was je zwemkleding enkel met warm water. Zo komen er geen wasmiddel en -verzachterresten in het water.

Tips die je direct kunt gebruiken

Is het te laat om het schuim te voorkomen, maar wil je het schuim direct kunnen verwijderen? Dan zijn er gelukkig een aantal dingen die je meteen kunt doen. Wat je kunt doen, is het compleet openzetten van de jets van de opblaasbare jacuzzi. Zo maak je heel veel schuim aan en kun je het schuim eenvoudig opscheppen met een netje en uit het bad halen. In het schuim zelf zitten alle boosdoeners die het schuim veroorzaken, dus zo verwijder je die meteen uit de kuip. Verder zijn er ook speciale anti-foam middelen op de markt die je kunt gebruiken. Het laatste redmiddel zijn specifieke sponsjes waarmee je het vet op het wateroppervlakte kunt opzuigen.

Schuim in je opblaasbare jacuzzi? Zo kom je makkelijk ervan af!

SCHUIMVERWIJDERAAR VERWIJDERT HET SCHUIM SNEL EN EFFECTIEF