Help! Mijn Intex Pure Spa jacuzzi loopt leeg

Help! Mijn Intex Pure Spa jacuzzi loopt leeg

Heb je een Intex Pure Spa? Is er iets beters dan een eigen opblaasbare jacuzzi hebben? Je geniet van heerlijke avonden in het warme water samen met vrienden, familie of alleen. Uiteraard kun je ook problemen met je Intex Pure Spa hebben. Heb je een Intex Pure Spa en heb je het idee dat het bad langzaam leegloopt? Waarschijnlijk denk je dat de opblaasbare jacuzzi lek is, maar er is nog geen reden tot paniek. Heb je het idee dat er witte krassen op je Intex Pure Spa zitten? Dit is wederom geen reden tot paniek. Deze twee symptomen zijn namelijk volledig normaal en komen veel voor. Je hebt geen last van een lek en de opblaasbare jacuzzi is niet kapot. Maak je geen zorgen! Lees verder om te weten te komen waardoor deze symptomen worden veroorzaakt en hoe je er eventueel iets aan kan doen.

Wat moet je doen als je Intex Pure Spa leegloopt?

In 90% van de gevallen als je Intex Pure Spa leegloopt, wordt dit niet veroorzaakt door een lek. De Intex Pure Spa is namelijk gemaakt van PVC. Dit materiaal zet uit bij warm weer. De druk van de Intex Pure Spa wordt hierdoor te hoog. De jacuzzi heeft een luchtdrukventiel die in het geval van hitte automatische lucht vrij laat. Zo kan het zijn dat de jacuzzi overdag er normaal uitziet, maar in de avond wat uitzakt en leeg lijkt te lopen. Dit komt doordat het in de nacht afkoelt. Zo kun je de volgende dag de indruk krijgen dat de Intex Pure Spa leeg is gelopen. Je hebt dan een spa met een uitgezakte vorm. Maak je geen zorgen, wanneer de temperatuur weer hoger wordt gedurende dag zal de jacuzzi weer terugkeren in zijn oorspronkelijke vorm. Hier is dus geen directe oplossing voor, je zult moeten wachten tot het weer warmer wordt. Wil je er toch meteen iets aan doen en niet langer wachten? Dan kun je er altijd wat lucht bijpompen.

Wat moet je doen als er krassen op je Intex Pure Spa zitten?

Heb je het idee dat je last hebt van krassen op je Intex Pure Spa? In de meeste gevallen hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het zijn namelijk geen krassen, maar vouwlijnen. De Intex Pure Spa is gemaakt van het materiaal PVC. Als je de jacuzzi opvouwt, kunnen er witte vouwlijnen in het PVC ontstaan. Wanneer je de opblaasbare jacuzzi weer opzet en oppompt, zal de warmte ervoor zorgen dat de lijnen verdwijnen. Ook bij dit probleem gaat het dus vanzelf over en zal je moeten wachten totdat het weer warmer wordt. Wil je er per direct iets aan doen? Dan kun je een haardroger of föhn gebruiken. Hierdoor versnel je gemakkelijk zelf het proces. Volg de volgende stappen op de witte vouwlijnen weg te krijgen:

  • Blaas de Intex Pure Spa op.
  • Pak je haardroger of föhn en stel de warmste stand in.Houd vervolgens de haardroger naast de witte vouwlijn. Doe dit in een hoek van 45 graden.
  • Door de warmte van de haardroger wordt het PVC materiaal van de spa langzaam zachter. Beweeg de droger langs de lijn totdat die volledige verdwijnt.