Intex PureSpa foutmelding: E90

Intex PureSpa foutmelding: E90

Heb je een Intex Pure Spa en ondervind je enkele problemen zoals een E90 melding? Deze problemen zijn vaak geen reden tot paniek. Je opblaasbare jacuzzi is hoogstwaarschijnlijk nog helemaal in orde en deze problemen zijn vaak zeer eenvoudig te verhelpen. In dit artikel worden de 3 meest voorkomende problemen van de Intex PureSpa omschreven en waardoor deze worden veroorzaakt. Daarnaast kom je ook te weten hoe je dit zo snel en eenvoudig mogelijk kan verhelpen. Lees snel verder!

Probleem 1: Error E90

Geeft jouw Intex Pure Spa een Error E90 aan? Deze foutmelding betekent dat er geen waterstroom is. Ook kan het betekenen dat de waterdoorstroming niet goed genoeg is. Dit kan meerdere oorzaken hebben: 

  • Zo kan de filter van de Intex Pure Spa vies zijn.
  • Er kan lucht in het systeem van de Intex Pure Spa zijn.
  • De spa pomp kan per ongeluk uitstaan.
  • De in- of uitlaat van de spa zit verstopt.
  • Het water van de jacuzzi kan niet goed onderhouden zijn.
  • Er kan iets mis zijn met het motorblok van de Intex Pure Spa.

De eerste twee genoemde oorzaken zijn het meest voorkomend, dus check die altijd als eerste aangezien de kans groot is dat hier het probleem ligt.

De oplossing in het geval van een vieze filter

Wanneer de oorzaak van Error E90 is een vieze filter is, is het belangrijk om je spa filter goed te onderhouden. Zo is het van essentieel belang dat je de filter na gebruik altijd reinigt. Ook moet je de filter van de spa regelmatig vernieuwen. Daarnaast moet je ook goed opletten bij het plaatsen van een filter na het schoonmaken of wanneer je een nieuwe hebt. Wanneer je de filter niet juist plaatst, kan er lucht in het systeem komen.

Probleem 2: De Intex Pure Spa warmt niet op

Warmt jouw Intex Pure Spa niet op? Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Zo kan het zijn dat je de jacuzzi niet goed hebt afgedekt. Plaats je de deksel of hoes van de spa niet goed, dan verlies je snel de warmte van het water.
  • De warmtepomp van de spa staat nog niet lang genoeg aan. Een Intex Pure Spa warmtepomp verwarmt 2,5 graad per uur. Wanneer het koud buiten is, duurt dit uiteraard langer.
  • De warmtepomp is kapot. Dit is vaak niet het geval.

De eerste twee genoemde oorzaken komen het vaakst voor. Denk je echt dat de warmtepomp kapot is? Neem dan contact op met de fabrikant of verkoper? Dit zijn de oplossing voor de bovengenoemde oorzaken.

De oplossing in het geval van slecht afgedekte spa

Zorg er allereerst voor dat de jacuzzi altijd goed afdekt wanneer je hem niet gebruikt. Laat je de Intex Pure Spa verwarmen in open lucht, dan verspil je veel energie. De Intex Pure Spa wordt altijd geleverd met een afdekzeil, dus zorg ervoor dat je die goed gebruikt.

De oplossing in het geval van de warmtepomp

Warmt de spa niet snel genoeg voor je op? Dan zal je helaas toch echt wat langer geduld moet hebben. De ideale jacuzzi temperatuur van veel mensen is rond de 38 graden. Het kraanwater heeft vaak temperatuur van ongeveer 15 graden. In de winter is dit kouder. Dus het duurt gewoon even totdat het water van de spa de gewenste temperatuur heeft bereikt. Je kunt warm kraanwater gebruiken wanneer de jacuzzi voor de eerste keer vult om dit proces te versnellen. Warm water is bovendien goedkoper dan het gebruiken van de warmtepomp van de jacuzzi.

Foutcode E90 verschijnt, de stroom is geblokkeerd, wat kan ik doen?

Schakel de besturingseenheid uit en trek de stekker uit het stopcontact. Zorg ervoor dat het afdekrooster van de filterpatroon schoon is en vrij van obstakels. Reinig of vervang de filterpatroon. Zorg ervoor dat de inlaat- en uitlaataansluitingen op de opblaasbare jacuzzi en de filterpomp niet geblokkeerd zijn. Zorg ervoor dat het water van de intex opblaasbare jacuzzi goed wordt gedesinfecteerd om de filterpatroon schoon en niet verstopt te houden.

Probleem 3: De Intex Pure Spa wordt snel vies

Wordt het water van jouw Intex Pure Spa snel vies? Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het niet opvolgen van de aanbevolen instructies. De oplossing hiervoor is om nog eens goed de onderhoudsinstructies te lezen en deze adviezen op te volgen. Vies water is namelijk een probleem dat gemakkelijk is op te lossen met de juiste reinigingsproducten en -technieken.

Ons advies