Zo houd je de filters van je opblaasbare jacuzzi schoon. Moet ook gebeuren.

Zo houd je de filters van je opblaasbare jacuzzi schoon. Moet ook gebeuren.

Een opblaasbare jacuzzi is de ideale uitkomst om een spa ervaring eenvoudig bij jou thuis te creëren. Geniet van heerlijke warme baden na een drukke dag of houd een bubbelfeestje met vrienden en familie. Helaas moet een opblaasbare jacuzzi net als andere apparaten goed onderhouden worden. De filter in opblaasbare jacuzzi speelt een cruciale rol in jouw jacuzzi. Ze filteren het vuil en onzuiverheden uit het water, waardoor het schoon en gezond blijft. Ze houden ook het vuil vast en voorkomen dat het in de pomp en verwarming van de opblaasbare jacuzzi komt. Als de filters hun taak niet uitvoeren, wordt het water in de opblaasbare jacuzzi snel onhygiënisch en komt de pomp onder een grote druk te staan.

Zorg niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de filters van je opblaasbare jacuzzi

Zoals je kunt lezen, is het belangrijk dat je even de tijd neemt om voor de filters te zorgen. En de beste manier om dat te doen, is door ze regelmatig schoon te maken. Het duurt maar een paar minuten om een jacuzzi filter schoon te maken, maar dit betekent dat het in de best mogelijke staat verkeert. Het zal dan zijn werk kunnen doen om jouw opblaasbare jacuzzi met maximale efficiëntie te laten werken.

Jacuzzi filter schoonmaken, hoe vaak moet je de jacuzzi filter schoonmaken?

Dit hangt een beetje af van hoe vaak je de jacuzzi gebruikt en hoe lang je deze gebruikt. Een vuistregel is dat je de filter elke keer dat je de jacuzzi gebruikt, in schoon water moet spoelen en het vervolgens eens per week grondig moet reinigen. Vervolgens moet je de filter ongeveer elke maand vervangen. Nadat je je opblaasbare jacuzzi een tijdje in bezit hebt gehad, kun je zelf zien wanneer het tijd is om het filter te vervangen. De plooien zien er een beetje gerafeld uit, ze kunnen verkleurd zijn of ze kunnen zelfs hard worden door een ophoping van calcium.

Hoe maak je de vuile jacuzzi filter van een opblaasbare spa schoon?

Raadpleeg eerst je gebruikershandleiding voor informatie over het verwijderen van de filterpatroon uit jouw specifieke model opblaasbare jacuzzi. Als het er niet gemakkelijk uitkomt, forceer het dan niet. Denk eraan om altijd de motor uit te schakelen voordat je het filterpatroon verwijdert. Nadat je de filter hebt verwijderd, onderzoek je het op schade of slijtage. Als de plooien er gerafeld uitzien, is het tijd om deze te vervangen door een nieuw filter. Als het er nog steeds bruikbaar uitziet, kun je de filter gaan spoelen.

Hoe spoel je de jacuzzi filter het beste?

Elke keer dat je klaar bent met het bubbelen, zet je de motor uit en verwijder je de filter. Laat de jacuzzi filter onder de kraan lopen of onder de straal van een tuinslang. Zorg ervoor dat je een krachtige sterke stroom water gebruikt. Op deze manier raak je al het losse vuil kwijt dat in de plooien van het filter zit. Open voorzichtig de plooien en zorg ervoor dat al het vuil, haar en al het andere vuil is weggespoeld. Hierdoor kan het filter efficiënter werken de volgende keer dat je de opblaasbare jacuzzi gebruikt. Het is gemakkelijk over het hoofd te zien om deze eenvoudige taak van het uitwassen van de filter over het hoofd te zien, maar slechts een paar minuten werk per keer zal de levensduur van de filter verlengen.

Jacuzzi filter schoonmaken? Handige producten om je jacuzzi filter schoon te maken.