Het gebruik van kruiden in de opblaasbare jacuzzi

Kruiden opblaasbare jacuzzi - welke kruiden gebruiken in de opblaasbare jacuzzi

Het gebruik van kruiden in de opblaasbare jacuzzi

In spa en wellnesscentra is het vaak mogelijk om een kruidenbad te nemen. Dat is niets anders dan baden in warm water waaraan kruiden zijn toegevoegd. Een simpel idee, maar met een grote uitwerking, want let wel; een kruidenbad is goed voor zowel de uiterlijke schoonheid als het innerlijk, ofwel de psyche van de mens.

Als in de oudheid werd er gebruik gemaakt van kruiden in warm water. Soms werd het als thee gebruikt, maar vaker werd het in bad gedaan en tegenwoordig ook in de jacuzzi. De Romeinen pasten dit toe in hun thermen en ook over Cleopatra wordt gezegd dat ze graag poedelde in haar eigen kruidenschoonheidsbad. Je staat er misschien niet bij stil, maar er staan in onze omgeving veel planten en bomen, die al heel lang geleden werden gebruikt vanwege hun heilzame werking. Op deze manier konden kwalen en aandoeningen worden bestreden. Ook in deze tijd ontdekken steeds meer mensen de weldaad van het toevoegen van kruiden in de jacuzzi. Dan is het toch fijn om te weten dat je, al op een heel eenvoudige manier, gewoon lekker thuis kunt genieten in de jacuzzi van uw eigen kruidenbadje.

Een privé jacuzzi kruidenbad

Het bereiden van kruiden in de jacuzzi is heel makkelijk en kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld gedroogde kruiden toevoegen in de jacuzzi en optimaal genieten van het warme water. Gedroogde kruiden zijn verkrijgbaar bij de reformzaak en natuurvoedingswinkel. Verzamel de ingrediënten die u graag in de jacuzzi wilt, doe deze in een pan met koud water en laat dit tot het kookpunt komen. Vervolgens laat u het kruidenelixer door een zeef lopen en giet vervolgens beetje voor beetje het toe aan het water in de jacuzzi. Of doe wat gedroogde of verse kruiden in een zakje, knoop dit goed dicht en leg het enkele minuten in de jacuzzi. De kruiden kunnen dan goed in het water van de jacuzzi trekken. Ook is het mogelijk om een kant-en-klaar kruiden spa geur aan de jacuzzi toe te voegen, bekijk hiervoor ons assortiment spa geuren. Ook zijn er goede oliën verkrijgbaar speciaal voor de jacuzzi, waarvan dan een klein scheutje in het jacuzzi water kan worden gedaan. Nu bent u misschien enorm geïnspireerd en denkt u: Hoppakee, uit de berm die plant en in jacuzzi ermee! Ga echter niet lukraak plukken als u niet zeker weet welke plant het is. Raadpleeg een goede kruidengids. Planten langs sommige wegen en velden waar met gif is gesproeid wordt, kunt u beter laten staan.

Kruiden in het jacuzzi water, heel effectief.

Veel kruiden bevatten werkzame stoffen, die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid en een mooie huid. Ze hebben elk zo hun specifieke eigenschappen gekregen. Zo werkt rozemarijn heel opwekkend en zorgt dit kruid voor een verbeterde doorbloeding in uw huid. Eucalyptus is ontsmettend en gaat verkoudheid tegen. Dan verstevigt de huid en lavendel is rustgevend. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen. In een jacuzzi worden ze het beste door het lichaam opgenomen, deels via de huid, deels via de luchtwegen door inademing van het verdampte jacuzzi water. Het toevoegen van kruiden in het jacuzzi water worden als rustgevend, ontspannend of juist opwekkend en stimulerend ervaren. Pas de kruidensamenstelling aan jouw gemoedstoestand aan. Jezelf onderdompelen in kruiden werkt absoluut antiseptisch, heilzaam en vitaliserend. Ben je er nog bij, of zit je al in de jacuzzi?