Je opblaasbare jacuzzi plakken in 3 stappen

Lek opblaasbare jacuzzi - hoe plak je een opblaasbare jacuzzi intex en lay-z spa

Je opblaasbare jacuzzi plakken in 3 stappen

Een lek in een opblaasbare jacuzzi is een frustrerende situatie. Je wilt natuurlijk je opblaasbare jacuzzi zo snel mogelijk weer kunnen gebruiken. Volg deze handleiding. Zo weet je in een paar handige stappen hoe je het lek kunt opsporen en verhelpen, zodat je weer zo snel mogelijk in de jacuzzi kan springen en kan genieten van het warme water en de bubbels.

Wat te doen als je opblaasbare jacuzzi maar blijft leeglopen?

De meeste populaire opblaasbare jacuzzi’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en moeten tegen een stootje kunnen. Uiteraard moet je altijd opletten met de ondergrond van de opblaasbare jacuzzi en scherpe materialen. Blijft de jacuzzi toch constant leeglopen? Een constant leeglopende opblaasbare jacuzzi kan twee oorzaken hebben. De luchtklep van de jacuzzi is open of de jacuzzi is gescheurd en er zit een gat in. Als je zojuist de jacuzzi hebt geïnstalleerd en deze blijft leeglopen zonder duidelijke reden, controleer dan eerst of de luchtklep niet lekt.

Hoe repareer je een lekke band in een opblaasbaar bubbelbad ?

Vrijwel alle opblaasbare jacuzzi’s worden geleverd met een reparatie kit. Als de jacuzzi lek is, repareer deze dan met de meegeleverde reparatie kit. Volg de volgende instructies om het lek te plakken.

Stap 1: Vind het lek

De moeilijkste stap bij het repareren van een lek in een opblaasbare jacuzzi, is het vinden van de scheur of het gat. Een lek kan verschillende oorzaken hebben waaronder ouderdom, veelvuldig gebruik, onjuist onderhoud of een scherpe ondergrond of voorwerp. Het is altijd een gedoe om te bepalen waar de lucht precies ontsnapt. Toch is het proces vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een sopje met zeep of afwasmiddel. Breng dat aan op het gebied waar jij denkt dat het lek zit. Zeepsop zal bellen vormen waar de lucht ontsnapt, waardoor je het lek kunt lokaliseren. Markeer deze plek met een stift of pen.

Stap 2: Repareer de jacuzzi

De eenvoudigste manier om een opblaasbare jacuzzi te repareren, is met een pleister set speciaal voor opblaasbare baden. Deze set bevat een lijm, een pleister en een applicator voor de lijm. Een goede reiniging van het oppervlak met een ontvetter is de sleutel tot het repareren van de lekke band. Veeg het oppervlak na het reinigen af met een droge handdoek om het te drogen voordat u verder gaat. Knip een pleister van het gewenste formaat uit en smeer de lijm overheen. Plak de pleister over het lek en druk dit goed met je vingertoppen aan. Laat het minstens een dag of nacht drogen voordat je de jacuzzi weer opblaast.

Stap 3: Blaas de opblaasbare jacuzzi op

De enige manier om erachter te komen of het lek is gerepareerd, is door de jacuzzi opnieuw op te blazen. Kijk of het bad weer leegloopt of gebruik eventueel weer het zeepsopje om te zien of er luchtbellen te zien zijn. Mocht dit zo zijn, herhaal dan dan stap 1 en 2 weer opnieuw. Heb je het lek helemaal goed geplakt, dan zit er niks meer op dan weer optimaal van je opblaasbare jacuzzi te genieten!