Waarom heb ik schuim in mijn jacuzzi?

schuim verwijderen opblaasbare jacuzzi - schuimlaag verwijderen water jacuzzi

Waarom heb ik schuim in mijn jacuzzi?

Heb je jezelf al ooit afgevraagd waarom het water in de opblaasbare jacuzzi schuimt? Schuim kan geweldig zijn als je een lekker bubbelbad neemt met een lotion of olie die bubbels veroorzaakt. Maar als je gewoon wilt ontspannen in je opblaasbare jacuzzi met helder zuiver water, dan is schuim niet wat je wilt. Zodra je de jets van je jacuzzi aanzet, vliegt het schuim al in het rond. Overmatig schuim is geen ernstig probleem, maar het is een veelvoorkomend probleem waarmee veel eigenaren van een opblaasbare jacuzzi te maken hebben. Hier zijn enkele tips om je te helpen de oorzaak van het schuim te begrijpen en te lokaliseren. Lees snel verder om meer te weten te komen over een paar eenvoudige manieren om het schuim in je jacuzzi te verhelpen!

Oorzaken schuimvorming in jacuzzi

Veel variabelen veroorzaken schuimvorming in een opblaasbare jacuzzi. De schoonheidsproducten die je gebruikt, zoals bodylotion, haarproducten en make-up, kunnen er allemaal voor zorgen dat het water schuimt. Wanneer lichaamsoliën en cosmetische resten op de huid samenkomen met het water vormt dit een soort mengsel en dit creëert schuim. Ook de zwemkleding die je aanhebt in de jacuzzi is de grote boosdoener van schuim in de jacuzzi. De zwemkleding wordt gewassen met wasmiddel en wasverzachter. Deze producten komen in aanraking met het water in de jacuzzi wat een reactie veroorzaakt: het schuim.

Schuim in de opblaasbare jacuzzi voorkomen

Het is natuurlijk altijd beter het schuim te voorkomen. Om dit te doen, is het belangrijk om te douchen en al je make-up te verwijderen voordat je de opblaasbare jacuzzi in stapt. Hierdoor was je al de oliën en lotions van je huid. Daarnaast is het verstandig om je zwemkleding met enkel warm water te wassen. Gebruik geen wasmiddel en -verzachter voor het wassen van je zwemkleding. Verder is het ook belangrijk om altijd de juiste chemicaliën in de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken. Niet alleen verwijdert een uitgebalanceerd chemisch niveau het schuim, het zorgt ook voor veiliger water om in te badderen. Daarnaast moet je de jacuzzi ook regelmatig schoonmaken om de kans op residuen te elimineren. Volg deze tips en je zult niet snel meer last hebben van schuim in je opblaasbare jacuzzi.

SCHUIMVERWIJDERAAR VERWIJDERT HET SCHUIM SNEL EN EFFECTIEF

Tips om schuim uit je jacuzzi te verwijderen

Heb je last van schuim in je opblaasbare jacuzzi en wil je het zo snel mogelijk verwijderen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt natuurlijk altijd het water verversen, maar hierdoor ben je niet direct van je probleem af. De oliën en vetten blijven op het oppervlakte van het water drijven, waardoor ze toch vaak achterblijven in de jacuzzi. Wat je wel kunt doen is het volledig openzetten van de jets van de jacuzzi. Laat het even goed schuimen en probeer met een netje al het schuim te vangen en eraf te halen. Schuim bevat alle oorzaken van de schuimvorming, dus zo krijg je de boosdoeners uit je bad. Daarnaast kun je ook een anti-foam middel gebruiken. Dit is een speciaal middel om alle stoffen uit het water te verwijderen die het schuim veroorzaken. Als laatste redmiddel zijn er sponsjes verkrijgbaar die alle vetten van het wateroppervlakte verwijderen. Ze zuigen deze vetten als het ware op waardoor ze geen schuim meer kunnen veroorzaken.