Waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi.

Waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi.

Heb je een opblaasbare jacuzzi? Dan wil je natuurlijk altijd schoon en fris water. Er zijn enkele basisregels die je moet volgen om het water zo schoon en hygiënisch mogelijk te houden.

Maak de filter regelmatig schoon

De eerste stap van de waterbehandeling is de reiniging van de filters. De taak van de waterfilters in je opblaasbare jacuzzi is om alles op te vangen dat er niet hoort te zijn. Daarom moet je ze een handje helpen door ze regelmatig schoon te maken. Gelukkig is dit heel gemakkelijk te doen en duurt het niet lang. Je kunt speciale chemicaliën voor het reinigen van waterfilters en borstels kopen die voor dit doel zijn ontworpen. Het is net zo efficiënt om de filters onder koud water uit de kraan te laten lopen. Je kunt de jacuzzi filters ook in de vaatwasser doen om ze grondig schoon te maken. Het is verder ook raadzaam om de waterfilters in de jacuzzi ongeveer elke maand te vervangen, afhankelijk van hoe vaak je de opblaasbare jacuzzi gebruikt.

Ons advies: Altijd een goede waterbalans

Douchen voordat je gaat bubbelen

Douche altijd voordat je de jacuzzi gebruikt. Dit is belangrijk omdat de douche je natuurlijke lichaamsoliën wegspoelt, die anders door het water in het bad terechtkomen. De douche verwijdert ook alle chemicaliën van je lichaam, zoals deodorant, aftershave, parfum of bodylotion. Heb je kinderen, zorg er voor dat zij dit ook iedere keer doen.

Houd het deksel op de jacuzzi wanneer je het niet gebruikt

Wanneer je de opblaasbare jacuzzi niet gebruikt, vergeet dan niet om de deksel of hoes erop te doen. Dit is een eenvoudige maar essentiële manier van de waterbehandeling om ervoor te zorgen dat er niets in het water valt. Zo vallen er geen bladeren of insecten in het bad. Daarnaast het jonge kinderen veilig.

Vervang het water

Op een gegeven moment moet je de opblaasbare jacuzzi leegmaken en opnieuw vullen met schoon water. Als je het water te lang laat staan, zal het er troebel uit gaan zien en kan het zelfs gaan stinken. Het is duidelijk dat je het water moet vervangen voordat een van deze dingen gebeurt. Houd verder aan dat je het water minimaal één keer per drie maanden vervangt.

Maak de jacuzzi schoon

Het is belangrijk om de opblaasbare jacuzzi ook aan de binnenkant schoon te houden. Dit is een belangrijk onderdeel van de waterbehandeling. Vers water in de opblaasbare jacuzzi doen en chloor toevoegen, lost de problemen tijdelijk op. Uiteindelijk zal je toch een keer de opblaasbare jacuzzi leeg moeten maken en schoon moeten maken. Je moet regelmatig de binnenkant van de opblaasbare jacuzzi afnemen. Je kunt dit met een spons of doek met warm water doen. Heb je last van hardnekkige vlekken, dan kun je een speciale spa reiniger gebruiken. Als je de opblaasbare jacuzzi inclusief deksel grondig heeft schoongemaakt, spoel deze dan grondig af met koud water en laat dat water vervolgens weglopen. Dan is de opblaasbare jacuzzi klaar om gevuld te worden met vers water en kun je weer genieten van een heerlijk schoon bad!