Zo bereik je de ideale temperatuur van de jacuzzi.

Beste watertemperatuur opblaasbare jacuzzi | Warmte water opblaasbare jacuzzi temperatuur

Zo bereik je de ideale temperatuur van de jacuzzi.

Wanneer je na een lange dag heerlijk in de jacuzzi wilt gaan relaxen, dan wil je natuurlijk dat het water al heerlijk op temperatuur is. Helaas is dit niet altijd het geval. In de winter kan een jacuzzi uiteraard niet gelijk de ideale warme temperatuur bereiken. Daarnaast kan de temperatuur ook snel afkoelen door de omgevingstemperatuur en koude wind. De ideale temperatuur voor het water van een opblaasbare jacuzzi ligt voor de meeste mensen rond de 38 graden. In de winter kan het natuurlijk lekker zijn om wat warmer water te hebben en in de zomer is een wat kouder bad heerlijk.

Is er iets beter dan een heerlijk warm bad op een koude winterdag? Door de warmte glijden alle zorgen en stress zomaar van je af. Ook voor sporters heeft een warm bad positieve gevolgen voor de spieren. Wanneer je een tijdje in de jacuzzi zit, dan wil je natuurlijk dat het constant dezelfde warmte vasthoudt. Hierbij 3 tips waarmee je makkelijk en snel de beste temperatuur voor je jacuzzi bereikt en daarnaast ook nog eens de ideale temperatuur van de jacuzzi langer vasthoudt! Er is niets vervelender dan een koud bad. Volg deze tips en je komt nooit meer in deze situatie terecht.

Tip 1: Kies een goede plek voor de opblaasbare jacuzzi

De plek waar je de opblaasbare jacuzzi plaatst, is zeer belangrijk om de ideale temperatuur te bereiken. De omgevingstemperatuur heeft een grote invloed op de temperatuur van het water. Zorg er daarom voor dat deze plek afgesloten is en goed geïsoleerd. Vind een plek waar zo min mogelijk hitte verloren gaat. Zeker in de winter is die gekozen plek nog belangrijker, door regen en koude lucht gaat de warmte van de jacuzzi sneller verloren, waardoor de temperatuur snel zal dalen. Ga bijvoorbeeld voor een afgesloten ruimte of plaats de opblaasbare jacuzzi onder een overkapping.

Tip 2: Let op de ondergrond van de opblaasbare jacuzzi

Wanneer je een opblaasbare jacuzzi plaatst, is naast de locatie ook de ondergrond zeer belangrijk om de ideale temperatuur van de jacuzzi te bereiken. In de winter kan de grond enorm koud zijn waardoor de temperatuur van het water zal verlagen. Alle opblaasbare jacuzzi’s van Intex en LayZ Spa worden geleverd met een isolerend grondzeil. Dit houdt de warmte van de opblaasbare jacuzzi gedeeltelijk vast. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van foam ondertegels. Hierdoor kan de koude lucht op geen enkele manier de opblaasbare jacuzzi intrekken.

Tip 3: Houd de warmte vast

Naast de locatie en ondergrond van de jacuzzi is het belangrijk om de warmte vast te houden. Ben je klaar met bubbelen en wil je het water de volgende dag weer opnieuw gebruiken, dan is het belangrijk om de jacuzzi goed te isoleren. Zorg dat de jacuzzi afgedekt wordt met een cover, deksel of hoes. Bespaar energie door de ideale temperatuur van de opblaasbare jacuzzi te behouden. Zo hoef je het water de volgende keer niet weer volledig op te warmen en dat zal je weer energie besparen.