Zo onderhoud je jouw opblaasbare jacuzzi

Zo onderhoud je jouw opblaasbare jacuzzi

Heb een eigen opblaasbare jacuzzi? Je geniet regelmatig van een heerlijk warm bed met bubbels. De volledige spa beleving creëer je eenvoudig gewoon zelf bij jou thuis. Wil je altijd kunnen genieten van je opblaasbare jacuzzi? Dan is het erg belangrijk dat je regelmatig onderhoud pleegt aan je jacuzzi. Hierbij 5 stappen in het onderhoud waar je je aan kunt houden om je opblaasbare jacuzzi optimaal te kunnen blijven gebruiken.

Stap 1: Let op de ondergrond van de opblaasbare jacuzzi

Wanneer je wilt dat je opblaasbare jacuzzi voor een lange tijd mee kan gaan, zal je de juiste voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Zo is het belangrijk dat je de ondergrond van de jacuzzi schoon en veilig houdt. Zo is het aan te raden om een grondzeil onder de opblaasbare jacuzzi te leggen. Dit beschermt de jacuzzi tegen vuil en eventueel scherpe stenen die de jacuzzi zouden kunnen beschadigen.

Stap 2: Douche en spoel je zwemkleding

Verschillende producten kunnen de waterbalans in de opblaasbare jacuzzi aantasten. Denk hierbij aan zonnebrand, wasverzachters en haar producten. Het is daarom zeer aan te raden om je eerste te douchen voordat je de opblaasbare jacuzzi ingaat. Ook is het verstandig om je zwemkleding goed uit te spoelen. Het water zal hierdoor minder snel vies worden, waardoor je minder water onderhoudsproducten nodig hebt en minder vaak het water moet verversen.

Stap 3: Reinig de filter regelmatig

De opblaasbare jacuzzi heeft een filter. Deze filter filtert de viezigheid uit het water. Deze filter gaat op een gegeven moment vol zitten. Het is daarom verstandig deze regelmatig te reinigen als onderdeel van het onderhoud van de opblaasbare jacuzzi. Daarnaast moet je de filter ook vervangen. Het wordt aangeraden de filter elke maand te vervangen.

Stap 4: Desinfecteer het water

Bacteriën vinden het heerlijk om zich in het warme water te nestelen. Deze bacteriën wil je natuurlijk niet in je water hebben aangezien ze het water vies maken. Het is niet alleen vies, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Wil je het water schoon houden, dan moet je het water desinfecteren met het chloor, zout of andere waterdesinfectie producten. Houd de PH en chloor waardes op het aangeraden niveau.

Stap 5: Ververs het water regelmatig

Het water vervangen van een opblaasbare jacuzzi is een vervelend en tijdrovend klusje van het onderhoud. Toch moet dit zeker één keer in de 3 maanden gebeuren. Vervang het water in de jacuzzi met vers schoon water. Ook de leidingen hebben een schoonmaakbeurt nodig. Hiervoor zijn er specifieke schoonmaakproducten verkrijgbaar. Het reinigen van de leidingen is zeer essentieel van een langdurig gebruik van de opblaasbare jacuzzi.

Stap 6: Berg de opblaasbare jacuzzi zorgvuldig op

Heb je de jacuzzi tijdelijk niet nodig, dan wil je de opblaasbare jacuzzi uiteraard ergens tijdelijk opbergen. Wil je de jacuzzi verplaatsen of opbergen, dan is moet je eerst het water laten weglopen via de afvoerklep. Maak daarna de opblaasbare jacuzzi schoon. Gebruik wat talkpoeder om de jacuzzi op te vouwen, zodat het plastic niet aan elkaar plakt. Zorg dat je de opblaasbare jacuzzi op een veilige plek ligt, zonder scherpe objecten.