Zonnepanelen en lekker warm water

Zonnepanelen opblaasbare jacuzzi

Zonnepanelen en lekker warm water

Om het water te verwarmen van je opblaasbare jacuzzi kun je bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen. De warmte van de zon op het water alleen is namelijk in Nederland en België meestal niet genoeg en het gaat ook meestal niet snel genoeg. Zonnepanelen kun je in verschillende maten en uitvoeringen krijgen. Het is wel een investering, maar je hebt er zeker wat aan en je haalt de investering er snel weer uit omdat zonnewarmte gratis is.

Waarom zonnepanelen voor je opblaasbare jacuzzi?

Zonnepanelen voor een opblaasbare jacuzzi kun je in verschillende uitvoeringen krijgen. Het hangt uiteraard ook af van het oppervlak dat je wilt verwarmen en ook kunnen zonnepanelen op verschillende plaatsen bevestigd worden. Zo heb je er die op de grond geplaatst kunnen worden, maar ook die op het dak bevestigd kunnen worden. Vaak wordt er gekozen voor bevestiging op het dak. Dit omdat dit hoger is en de zon er dus sneller bij kan. Dit is de beste oplossing, maar er moet dan natuurlijk wel een dak in de buurt zijn zoals bijvoorbeeld het dak van een garage of schuurtje. De zonnepanelen worden gemaakt van polipropyleen en zijn UV bestendig. Zonne-energie zorgt dat het water eenvoudig warm wordt gemaakt. De energie die de zon levert is gratis, aangezien het van de natuur afkomt en je bent dus geen kosten kwijt aan energie.

Bediening en afdekking van zonnepanelen

De bediening van de verwarming kan met de hand of automatisch worden geregeld; dit ligt vooral aan wat voor installatie je hebt. Met zonnepanelen voor een opblaasbare jacuzzi heb je in zeer korte tijd lekker warm water. In de winter zal je er geen gebruik van kunnen maken aangezien er dan minder zon is, maar in het voorjaar heb je als de zon op de panelen schijnt in korte tijd heerlijk warm water en kun je dus al vroeg in het jaar genieten van je opblaasbare jacuzzi. Zorg wel voor een goede isolerende deksel voor je opblaasbare jacuzzi, zeker als je zonnepanelen gebruikt. Het water zal door de afdekking lekker lang warm blijven en zeker in de frissere tijden is dit belangrijk.