Fit zijn voor de bevalling met zwangerschapsbubbelen

Fit zijn voor de bevalling met zwangerschapsbubbelen

Als u zwanger bent en u wilt van uw opblaasbare jacuzzi gebruiken maken voor de broodnodige ontspanning, wees dan voorzichtig, want sommige periodes zijn beter dan andere, de hitte en de massagestralen kunnen een risico vormen voor de baby. Neem dus voorzorgsmaatregelen en vraag altijd advies aan uw arts.

Bubbelen tijdens de zwangerschap: wanneer en wat zijn de risico’s?

Een bubbel-sessie brengt risico’s met zich mee voor zwangere vrouwen , vooral tijdens het eerste trimester en derde trimester. Het eerste trimester van de zwangerschap wordt als het meest risicovol beschouwd vanuit het oogpunt van een miskraam, en het derde trimester vereist voorzorgsmaatregelen om vroegtijdige bevalling te voorkomen. Een opblaasbare jacuzzi kan deze verschijnselen echter mogelijk verergeren omdat de krachtige massagestralen contracties (samentrekking van orgaan of spieren) kunnen veroorzaken en het goede verloop van de zwangerschap kunnen verstoren. Bovendien kan heet water bloeddrukdalingen veroorzaken die op zichzelf schadelijk zijn voor de foetus, zuurstofproblemen en ongemak.

Ten slotte is het warme water in de opblaasbare jacuzzi bevorderlijk voor de verspreiding van ziektekiemen en wordt het afgeraden om risico’s op infectie te nemen tijdens de meest gevoelige periodes van de zwangerschap. Tijdens deze periodes is het daarom aan te raden de jacuzzi niet te gebruiken en te wachten op een minder gevoelige tijd.

In het 2e trimester van de zwangerschap: geniet van de spa als je zwanger bent

Tijdens het tweede trimester, en met de voorwaarde van het verkrijgen van de goedkeuring van een arts, is het mogelijk om te genieten van het heilzame effect van de spa en de voordelen ervan. Omdat de opblaasbare jacuzzi met name pijn, rugpijn geassocieerd met zwangerschap, het gevoel van zware benen, problemen met de bloedsomloop kan verlichten, terwijl het een onmiskenbaar gevoel van welzijn biedt.

Hoe kunt u genieten van de opblaasbare jacuzzi als u zwanger bent?

Over het algemeen zal je het begrijpen: opblaasbare jacuzzi en zwangerschap gaan niet goed samen en het is beter om het zonder te doen tot de bevalling. Als u wilt ontspannen in onderdompeling, gebruik dan uw opblaasbare jacuzzi als warmwaterbad: zet de masserende hydrojets uit, verlaag de watertemperatuur tot onder 35°C, en u kunt dan genieten van het ontstressend effect van ‘een bubbelbad, en vermindering van rugpijn en spierpijn veroorzaakt door zwangerschap zonder enig risico te nemen.