Het gebruik van chloorshock? Geef je chloorwaarde een boost

Het gebruik van chloorshock? Geef je chloorwaarde een boost

Chloorshock is een snel oplossend desinfectiemiddel voor je jacuzzi of zwembadwater. Chloorshock wordt ingezet om een met vers water gevuld zwembad of jacuzzi snel op de juiste chloorwaarde te brengen. Daarnaast wordt chloorshock granulaat gebruikt om de ernstig verstoorde balans in water te herstellen. Desgewenst kan chloorshock granulaat ook worden gebruikt voor continue desinfectie in plaats van chloortabletten. In dat geval moet de dosering elke 2 dagen plaatsvinden.

Hoe gebruik ik chloorshock granulaat?

In het doseerschema zie je welke dosering per hoeveelheid m3 water nodig is. Het is van belang dat je de aanbevolen hoeveelheid chloorgranulaat oplost in een grote emmer met handlauw water. Door te roeren, let wel op voor je kleding, kan het oplossingsproces worden versneld. Wij adviseren om niet meer dan ca. 250 à 300 gram chloorgranulaat per 10 liter lauw water op te lossen. Indien meer chlooroplossing nodig is herhaal je dit proces totdat de juiste dosering passend bij de grootte van je zwembad of jacuzzi is bereikt. Om veiligheidsredenen en om overmatige chloordampen te voorkomen is het van belang dat je het chloorgranulaat toevoegt aan het water in de emmer en niet andersom.

Giet de vloeibare chlooroplossing gelijkmatig over het wateroppervlak. Het beste kun je dit doen na zonsondergang. Nadat chloorshock is toegevoegd adviseren wij je om de eerste 12 daarop volgende uren om niet te zwemmen of bubbelen. Daarnaast is het van belang om de pomp minimaal 20 uren te laten draaien. Na 12 uur kun je het water controleren op chloorwaarde en pH-waarden. Het chloorniveau dient tussen 2 en 5 ppm te liggen voor een juiste balans. Voor pH-waarden verwijzen wij naar de handleiding voor pH+ en Ph-

Hoeveel chloorshock moet ik gebruiken?

Het aantal m3 water is bepalend voor de hoeveelheid chloorshock die je aan het water toe moet voegen. In het doseerschema staat een indicatie als richtlijn. In het doseerschema vindt je ook informatie over chloorshock granulaat bij continue behandeling van het water.

Alleen in helder en fris jacuzzi water is de waterpret leuk en gezond! Ons advies:

Belangrijke gebruikers informatie

De aangegeven dosering is een advies waaraan geen rechten ontleend kunnen worden. Iedere situatie kan immers anders zijn. Dit advies kun je wel als richtlijn gebruiken zodat je met wat kleine aanpassingen indien nodig tot het gewenste resultaat komt. Let op, chloorshockgranulaat is een chemisch middel dat buiten bereik van kinderen en huisdieren gehouden dient te worden. Chloor is agressief voor kleding en leidt tot verkleuring van textiel. Gooi nooit onopgelost chloorgranulaat in het water. Het granulaat daalt naar de bodem wat leidt tot uitbleken van de zwembadfolie.