pH-plus en pH-minus

pH-plus jacuzzi en pH-minus jacuzzi - pH waarde opblaasbare jacuzzi

pH-waarde verhogen of pH waarde verlagen

Alle producten voor de juiste pH-waarde

De pH-waarde laat zien hoe zuur of basisch het water in de jacuzzi is. Dit gebeurt door de hoeveelheid waterstofionen die in het water zitten. Een pH lager dan 7 wordt als een te hoge zuurgraad gezien. Een pH-waarde boven de 7,8 wordt als basisch beschouwd. Wanneer een opblaasbare jacuzzi gevuld is met vers water, is de pH nog neutraal. De hoeveelheid waterstofionen verandert door de verwarming van het water en de turbulentie. Dit verhoogt de pH-waarde sterk.  Na een paar weken verandert de hoeveelheid waterstofionen weer en stopt de pH-waarde gestaag met stijgen.

Het onderhoud van je opblaasbare jacuzzi

Ben jij de gelukkige eigenaar van een opblaasbare jacuzzi? Geniet van een heerlijk ontspannend bad wanneer je maar wilt. Het vereist geen speciale installatie en je kunt het bad plaatsen waar je maar wilt. Uiteraard komt er wel wat onderhoud kijken bij het hebben van een opblaasbare jacuzzi. Lees snel verder om alles te weten te komen over hoe je het beste je opblaasbare jacuzzi kan onderhouden! Vervang het water maandelijks Het is een goed idee om ongeveer elke maand het...

Hoe kan ik de opblaasbare jacuzzi filter schoonmaken?

Het hebben van een eigen opblaasbare jacuzzi is geweldig, maar uiteraard komt hier wel wat onderhoud bij kijken. Gelukkig doet de filter al veel werk voor je. Het enige wat jij hoeft te doen, is het reinigen van deze filter. Het schoonhouden van je bubbelbad is niet alleen een manier om een plezierige bad ervaring te garanderen, het is ook belangrijk voor onderhoud en om je jacuzzi soepel te laten werken. Een van de belangrijkste aspecten van het schoonhouden...

alkaliteit jacuzzi water - alkaliteit te hoog of te laag tips opblaasbare jacuzzi

Alkaliteit in het jacuzzi water

Als gebruikers van een opblaasbare jacuzzi weten we hoe belangrijk het is om het water goed te reinigen om de goede werking van alle elementen van de opblaasbare jacuzzi te behouden en om van een goed dagelijks gebruik te kunnen genieten. Een van de aspecten waarmee meer rekening moet worden gehouden, is de alkaliteit van het jacuzzi water . Op zijn beurt zal het erg handig zijn om bepaalde aspecten te kennen die de alkaliteit van het water beïnvloeden...

Chloorwaarde tips opblaasbare jacuzzi wateronderhoud chloor

Het chloorgehalte: Jacuzzi Chloorwaarde | Alles wat je moet weten

Chloor is essentieel om een helder en hygiënisch jacuzzi te bekomen. Begin echter niet op de gok wat chloortabletten in het zwembad te mikken, maar meet de chloorwaarde eerst op. Combineer ook geen verschillende soorten chloortabletten want hierdoor kan een chemische reactie ontstaan. Voor een opblaasbare jacuzzi ligt de ideale chloorwaarde tussen de 1 en 2,5 mg/liter water. Voeg na het vullen direct snelwerkende chloortabletten toe aan het water in de jacuzzi zodat het water goed ontsmet wordt, en...

Controleer de pH-waarde

Het is aan te raden om de pH waarde van het water minimaal 1 keer per week te controleren. Er zijn verschillende pH testers verkrijgbaar in onze shop, van de standaard pH testers strips tot digitale pH meters en tegenwoordig zelf pH meters die je via je smartphone kunt bedienen. Deze pH digitale pH meters zijn een uitstekend alternatief voor de dure pH strips.

De pH waarde geeft de zuurgraad van het water in de jacuzzi aan, een goede meting ligt tussen de 7,0 en de 7,6. Een te lage pH waarde zorgt dat het water zuur gaat worden, bij een te lage pH waarde is de kans dat de chloortabletten niet meer optimaal functioneren in het water, ook de motor van de jacuzzi kan hierbij flink aantasten. Bij een te hoge pH waarde ‘basisch’ kan er roestvorming ontstaan, waarbij de leidingen flink wordt aangetast. Ook bij een te lage of te hoge pH waarde kan er huidirritatie oplopen omdat de chloortabletten hun werk niet meer kunnen doen om het water te desinfecteren. Het is van belang om regelmatig de pH waarde goed te controleren zo weet je altijd zeker dat je veilig kunt bubbelen in het warme water.

Het water in de jacuzzi heeft van nature allerlei bacteriën

Vooral bij warm weer is de kans op een bacterie vorm het grootst. Voordat men chloortabletten toevoegt aan het water is het van belang eerst de pH waarde te controleren.

De pH waarde en desinfecteren

De pH-waarde heeft een invloed op het desinfecteren van het water. Bij een hoge pH (boven de 7,8) is het moeilijk om het water goed schoon te houden. Dit komt doordat de chloortabletten pas bij een hoge pH-waarde een verminderd effect hebben. Een chloortablet is bijvoorbeeld slechts 30% effectief bij een pH van 8,0 vergeleken met 100% effectief bij een pH van 7,0. Als het gaat om het desinfecteren van het water in een opblaasbare jacuzzi, is de pH de belangrijkste waarde.

Lage pH waarde

Een pH-waarde lager dan 7,0 wordt zuur water genoemd. Als de pH-waarde onder de 6,0 komt, ruikt het water in de jacuzzi zuur. Zuur water kan de pompen, afdichtingen en in sommige gevallen zelfs het de motor van de opblaasbare jacuzzi beschadigen. De meest voorkomende oorzaak van defecte opblaasbare jacuzzi is onvoldoende wateronderhoud. Schade veroorzaakt door zuur water valt niet onder de garantie.

Hoge pH waarde

Een hoge pH is een waarde boven de 7,8. In dit geval is het water basisch.
Alkalisch water veroorzaakt meer neerslag van kalk, troebel water, verstopte filters en een sterk verminderde functionaliteit van desinfectiemiddelen. Chloortabletten breken constant af in het water. Deze tijd wordt extreem verkort door alkalisch water. Dit maakt het erg moeilijk of zelfs onmogelijk om de benodigde hoeveelheid desinfectiemiddel in te stellen. (bijv. chloor of broom). Alkalisch water kan ook huidirritatie veroorzaken. De pH van de huid is 5,5. Bij hoge pH-waarden kan de beschermende zuurmantel van de huid worden aangetast.