pH-plus en pH-minus

ph waarde jacuzzi - ph plus poeder - ph minus poeder - ph plus vloeibaar - ph minus vloeibaar

pH-waarde verhogen of pH waarde verlagen

Alle producten voor de juiste pH-waarde

Altijd een goede pH waarde voor je spa.

De pH-waarde van het water is belangrijk voor de kwaliteit van het jacuzzi water. Het laat zien hoe zuur of alkalisch het water is. Een goede pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Een te hoge of te lage pH-waarde heeft niet alleen een slecht effect op het waterkwaliteit, maar ook op de functionaliteit van de jacuzzi. Als de pH-waarde lager is dan 7,2, betekent dit dat het water te zuur is. Dit betekent dat belangrijke delen van het water worden blootgesteld aan een verhoogd risico. Hierdoor kunnen zowel de jacuzzi pomp als andere onderdelen en accessoires beschadigd raken. De functionaliteit van het gehele systeem wordt daardoor op de lange termijn beschadigd. Gebruik pH teststrips om de pH-waarde in het jacuzzi water te controleren. Een te hoge pH-waarde boven de 7,6 kan ook een blijvend effect hebben op het bubbelplezier in de jacuzzi. Als de pH-waarde te hoof of te laag is, wordt het water alkalisch genoemd. Door regelmatig het spa water te controleren met pH teststrips, kun je altijd de pH waarde meten. Wil je precies weten hoe je de pH waarde goed krijgt? Lees dan verder bij de meestgestelde vragen over pH waarde.

pH testers (ook voor zout en chloor)

alles over zoutelectrolyse en het gebruik van zoutelectrolyse, Zwembad zout water tips en onderhoud van zoutelectrolyse

Wat is zoutelectrolyse?

Zwembadwater onderhoud door zoutelectrolyse. Zoutelectrolyse is enorm in opmars. De vraag aan een zoutelectrolyse-systeem neemt van jaar tot jaar toe. Een belangrijke reden voor de groeiende populariteit is dat er veel voordelen zijn aan het gebruik van een zoutelectrolysesysteem. Door gebruik...

Troebel jacuzzi water - groen jacuzzi water. Alles over het wateronderhoud en reinigen van een jacuzzi

Troebel jacuzzi water: zo blijft het water altijd helder

De meeste mensen die in het bezit zijn van een opblaasbare jacuzzi zijn bekend met het feit dat als je het water een tijdje in de jacuzzi laat staan, het zwembadwater melkachtig, groen of troebel wordt. Daarom is het belangrijk...

stroomverbruik opblaasbare jacuzzi

Te hoog stroomverbruik? Handige Bespaartips

9 tips om je opblaasbare jacuzzi goedkoop te verwarmen Urenlang in je opblaasbare jacuzzi liggen is heerlijk, maar hoe kun je een opblaasbare jacuzzi goedkoop verwarmen? Laten we eerlijk zijn, het bezit van een opblaasbaar jacuzzi kost uiteindelijk best veel geld....

chloorvrij opblaasbare jacuzzi chloorvrije waterbehandeling

Chloorvrije waterbehandeling AquaPerfect 2.0 AquaRenew

Je wilt graag een eigen opblaasbare jacuzzi kopen, maar er houd je één ding tegen en dat is het gebruik van chloor. Om je opblaasbare jacuzzi schoon te houden, wordt er altijd aangeraden om het water met chloor te reinigen....

Wat is een goede pH waarde voor mijn spa?

De pH waarde van je jacuzzi geeft de zuurgraad van je water aan. Een goede pH waarde is belangrijk omdat chloor anders niet kan werken en dus je water niet schoon kan houden. Het is dus noodzakelijk voor een optimale waterbehandeling. Een juiste pH waarde ligt tussen de 7,0 en 7,6 ppm. Controleer dit regelmatig. Het gebruik van een spa met een verkeerde pH-waarde kan leiden tot een slechte waterkwaliteit. Een waarde tussen 7 en 6 is ideaal, maar als je een spa hebt die buiten dit bereik ligt, zal het zijn werk niet goed doen, wat betekent dat er meer chloor nodig zal zijn voor een effectief resultaat of zelfs maar net genoeg tijd om één keer van begin tot einde te gebruiken voordat er kort daarna weer een dosis nodig is, volledig te wijten aan hoe snel deze dingen verdampen!

pH waarde voor je spa.

De ideale pH waarde ligt dus tussen de 7,0 en 7,6. Hoger of lager is te hoog of te laag. Absoluut ideaal is 7,4 ppm. Als je pH waarde niet op peil is, kan bijvoorbeeld chloorshock of een chloortablet niet of niet goed werken. Daardoor heb je meer chloor nodig voor hetzelfde effect of lukt het helemaal niet om je chloor op peil te krijgen. Vandaar dat een goede pH waarde belangrijk is.

Hoe meet je de pH waarde van het spa water?

Om je pH waarde op peil te houden of krijgen zal je het natuurlijk eerst de pH waarde meten. Daardoor zijn speciale tests voor de jacuzzi. Er zijn pH teststrips en er zijn digitale pH meters en pH waarde testers. Je gebruikt een pH teststrip door deze een paar seconden in het jacuzzi water te houden. Dan verkleurt de strip. Je vergelijkt die kleur met het overzicht en ziet zo de pH waarde. Zo weet je ook of je hier iets aan moet doen. Een digitale pH tester vul je met water uit je jacuzzi. Deze digitale pH tester geeft je de precieze pH waarde.

pH waarde controleren met pH een teststrip.

De regelmatige controle van de pH-waarde in het jacuzziwater maakt deel uit van wateronderhoud en is eenvoudig toe te passen. Met behulp van pH teststrips, die eenvoudig in het water worden gehouden, kan de pH-waarde snel gemeten worden. Als alternatief zijn er ook elektronische pH meetapparatuur verkrijgbaar waarmee zowel de zuurgraad als het chloorgehalte kan worden bepaald.

Indien er toch een afwijkingen is van de pH waarde, raden we je aan hier niet lang mee te wachten. Om de pH-waarde te verlagen vind je in onze jacuzzi shop PH Min tabletten, waarmee de waterkwaliteit verbeterd kan worden. Als de pH-waarde te laag is, wordt ons PH Plus granulaat gebruikt.

Neem een ​​kijkje in onze jacuzzi winkel in de rubriek waterverzorging. Hier vindt je alles wat je nodig heeft voor de perfecte verzorging van je opblaasbare jacuzzi.

pH waarde verhogen met pH plus.

Als je pH waarde te laag is, dus onder de 7, dan gebruik je pH plus om deze te verhogen. Je doet dit door de instructies op de verpakking te volgen voor de hoeveelheid van de pH plus. Om de pH-waarde van het spa water te verhogen, heb je vloeibare of pH plus in poedervorm nodig. Om de pH-waarde van het spa water te wijzigen, moet men 80 gram pH plus poeder toevoegen voor elke 10 vierkante meter die moet worden aangepast. Verkeerd toevoegen van de pH plus kan schadelijk zijn, dus gebruik bij het toevoegen van pH plus altijd een emmer en giet ze niet rechtstreeks in het spa water!

pH waarde verlagen met pH minus.

Als je pH waarde hoger dan 7,6 is, moet deze worden verlaagd. Het kan natuurlijk ook al eerder, gezien de ideale waarde 7,4 is en de minimale 7. Je gebruikt pH minus om de pH waarde van je water te verlagen.

pH plus of pH minus toevoegen aan het spa water.

Zowel pH plus als pH minus worden in poedervorm geleverd. De verpakking geeft instructies van de hoeveelheid poeder die nodig is om je pH waarde op peil te krijgen met plus of minus. De vuistregel is dat 80 gram voldoende is om 10 kubieke meter water met 0,1 te verhogen of te verlagen. Je voegt het pH poeder niet direct toe aan het water maar door het op te lossen in een emmer water. Dat kan met warm water of jacuzzi water. Als het pH poeder gemengd is kun je het aan het spawater toevoegen.

Waarom is de juiste pH waarde van belang?

Het jacuzzi water regelmatige reiniging en controleren van de waterkwaliteit is belangrijk. De controle van de pH-waarde is van bijzonder belang. Alleen als de pH-waarde goed is, kun je weer veilig bubbelen.

Mogelijke gevolgen van een lage of te hoge Ph waarde zijn:

  • vermindering van uitvlokking,
  • Irritatie op de huid en ogen,
  • Chloor kan niet optimaal zijn werk doen
  • Kalkaanslag
  • Onaangename geuren.

Hoe gebruik je pH plus en pH minus.

pH waarde verhogen of verlagen. (pH-Plus) wordt gebruikt om de pH-waarde van het water te verhogen. De pH-waarde van een zwembadwater of jacuzzi water moet in het neutrale bereik liggen – d.w.z. tussen 7,0 en 7,4 – om de best mogelijke effectiviteit van bijvoorbeeld chloor te garanderen. De pH-waarde moet wekelijks worden gecontroleerd en gecorrigeerd tot het juiste niveau. Als de pH-waarde te laag is, kan dit met een pH-lifter.

pH-lifters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. pH-Plus is bijvoorbeeld een goed oplosbaar, alkalisch reagerend granulaat. pH-Plus is veilig in gebruik, tast materialen niet aan en is geschikt voor alle water- en filtersystemen.