Groen water in de jacuzzi? Wat kun je eraan doen?

Groen water in de jacuzzi? Wat kun je eraan doen?

Groen jacuzzi water? Wat kun je tegen algen doen?

 

Zo krijg je groen jacuzzi water weer helder.

Wat is er fijner dan bij warm weer te bubbelen in je opblaasbare jacuzzi? Maar de pret is snel voorbij als je je realiseert dat het water in je opblaasbare jacuzzi groen is. Hoe meer algen zich ophopen, hoe donkerder groen het jacuzzi water wordt. Om te voorkomen dat het omvalt, moet je het groene water in de opblaasbare jacuzzi zo snel mogelijk verwijderen. Hier lees je wat je kunt doen om groen water in de jacuzzi te voorkomen.

Algen maken het water groen

Algen hopen zich op in de jacuzzi als het een goede voedingsbodem vindt en het jacuzzi water zal geleidelijk groen worden. Dit is vaak het geval wanneer de pH waarde van het jacuzzi water niet goed is. Ook haren, huiddeeltjes en andere organische resten in het water bevorderen de algengroei. Maak je opblaasbare jacuzzi daarom regelmatig schoon. Op warme dagen of na een lange periode van hitte , neemt ook de kans toe dat algen zich verspreiden en het water in de jacuzzi groen kleuren.

Is groen jacuzzi water gevaarlijk?

Op zich zijn algen niet schadelijk voor de mens. Maar hoewel degenen die het groene jacuzzi water veroorzaken zelf niet gevaarlijk zijn, kunnen er wel bacteriën en andere ziektekiemen in het water terechtkomen , die in voldoende hoge concentraties een gezondheidsrisico vormen. Uiteindelijk kan de jacuzzi “omkantelen”: het water begint dan vies te ruiken, het water wordt donkerder en donkerder en op een gegeven moment wordt het bruin. In het ideale geval moet je daarom zo vroeg mogelijk handelen wanneer het water in de jacuzzi groen wordt. Vooral in het begin kun je misschien een overtuigend resultaat bereiken met een chloorshock. Als het water al sterk groen is, kan de zware algengroei slechts in enkele stappen worden bestreden. Als de opblaasbare jacuzzi al is gekanteld, zit er niets anders op dan het water volledig te vervangen . Hoe eerder je stappen zet tegen groen jacuzzi water, hoe groter de kans op succes.

Groen jacuzzi water weer helder krijgen.

Er zijn een aantal methoden die u kunt gebruiken bij het zuiveren van groen jacuzzi water. Als de kleuring bijzonder donker is, is het het beste om verschillende methoden te combineren om uiteindelijk van de algen af ​​te komen.

Hoe verwijder je algen uit het jacuzzi water?

De eerste stap is handwerk. Met een fijnmazig schepnet vis je grof vuil en losgemaakte planten uit het groene water. Dan pak je een spons en jacuzzi borstel of, als je die hebt, een jacuzzi stofzuiger. Schrob de wanden van de liner grondig totdat alle algen verwijderd zijn.

Hoe controleer je de pH waarde van het jacuzzi water?

Controleer nu de pH-waarde in het jacuzzi water . Hiervoor zijn speciale pH teststrips en digitale pH meters. Idealiter zou de pH tussen 7,0 en 7,4 moeten zijn. Jacuzzi water wordt vaak groen omdat de pH-waarde te hoog is. Indien nodig kun je de pH waarde in evenwicht brengen met pH lus of pH minus.

Het gebruik van chloorshock of chloortabletten tegen algen.

In het ideale geval is er na de chloorshock geen groen water meer in de jacuzzi – het glinstert hoogstens nog een beetje groenachtig. Om te voorkomen dat er in de nabije toekomst nieuwe algen ontstaan, voeg je anti alg toe aan het water, die voorkomen dat de planten groeien. Als je een opblaasbare jacuzzi zonder chloor gebruikt, kun je ook gebruikmaken van het Alles in 1 wateronderhoud pakket. Bij een zeer sterkere algenplaag vervangt je het groene jacuzzi water liever volledig door vers water (uiteraard pas nadat de jacuzzi grondig is schoongemaakt).

Hoe voorkom je groen jacuzzi water?

Wil je in de eerste plaats niet dat het water in je opblaasbare jacuzzi groen wordt? Dan moet je er regelmatig voor zorgen. In de zomer moet je de filterpomp acht tot twaalf uur per dag laten draaien. Controleer de pH -waarde en het chloorgehalte van het water eenmaal per week. Algen vormen zich bijzonder snel in de hoeken van de jacuzzi – controleer hier dus regelmatig op algenplagen.

Als je de opblaasbare jacuzzi een tijdje niet gebruikt, moet je het afdekken om insecten, vuil, bladeren en ander vuil buiten de jacuzzi te houden. Denk eraan om het water regelmatig schoon te maken . Bovenal dien je de opblaasbare jacuzzi na de winter grondig schoon te maken , zodat je het weer fit maakt voor de komende zomer.