Jacuzzi schepnetten en zwembadborstels

Maak je jacuzzi eenvoudig schoon met onder andere een schepnet

Alle soorten zwembad en jacuzzi schepnetten. Met een schepnet kun je eenvoudig drijvend vuil, zoals bladeren en insecten, verwijderen uit het water.

Om het jacuzzi water zo schoon mogelijk te houden, is periodiek onderhoud van essentieel belang. Algen, bacteriën, schimmels en andere micro-organismen vinden altijd een plek in de opblaasbare jacuzzi om zich te nestelen en te vermenigvuldigen. Hierdoor wordt niet alleen het water vies en troebel, het is ook nog eens gevaarlijk voor je gezondheid. Een goede schoonmaak zorgt voor optimaal hygiënisch jacuzzi water. Om de wanden schoon te maken is het handig om een jacuzzi borstel te gebruiken. Je kunt het beste een borstel gebruiken wanneer je de opblaasbare jacuzzi gaat opbergen in de winter. Maak gebruik van een schuurpad om de wanden grondig te schrobben. Hiermee kun je het hardnekkige vuil aan de wanden eenvoudig verwijderen. Heb je last van algen, dan zijn hier speciale algenborstels voor verkrijgbaar. Hiermee verwijder je eenvoudig de algen van de bodem van het zwembad. Je kunt deze ook aansluiten op een telescoopsteel, waardoor je niet eens de opblaasbare jacuzzi in hoeft.

Alles wat je nodig hebt voor het schoonmaken van je zwembad: van borstels tot netten.

[toc]

Je kan je jacuzzi schoonmaken kan met simpele tools zoals een schepnet tot speciale jacuzzi reinigingsproducten. Maar welke stappen moet je hiervoor nemen? Volgt deze 6 stappen eenvoudig en op het einde zit je weer met een compleet gereinigde jacuzzi!

Stap 1: Gebruik een schepnet voor zichtbare vuiltjes

Een handige onmisbare tool voor het schoonmaken van een jacuzzi is een schepnet. Hiermee haal je al het zichtbare vuil uit de jacuzzi, zoals bladeren, insecten of takjes. Zo zijn er ook schepnetten beschikbaar met een telescopische steel. Zo kun je overal eenvoudig bij. Je hoeft niet eens je jacuzzi in te stappen! Een schepnet kun je altijd gebruiken voordat je in de jacuzzi gaat om alle vuiltjes eenvoudig te verwijderen.

Stap 3: Laat de jacuzzi leeglopen.

Ergens in het bad heb je een aftapplug die moet worden verwijderd om al het water eruit te laten lopen. Je kunt ook een pomp gebruiken om het water te verwijderen als je de voorkeur geeft aan een snellere methode.

Stap 2: Schakel de motor uit

Misschien is dit een logische stap voor je, maar het kan zeer gevaarlijk zijn als je dit vergeet. Het is niet alleen gevaarlijk om met deze hoeveelheid water te werken terwijl deze is aangesloten op een stroombron, het is ook slecht voor jouw bubbelbad als het systeem wordt ingeschakeld terwijl deze leeg is. Schakel het uit en koppel alle elektrische apparaten volledig los voordat je begint met het legen en schoonmaken van het bad.

Stap 4: Maak de filters schoon.

Je kunt de filters verwijderen terwijl je de jacuzzi leeg laat lopen of zelfs daarvoor. Terwijl je wacht tot het water wegloopt, is dit een goed moment om ze schoon te maken. Gebruik een goed reinigingsmiddel die speciaal bedoeld is voor spafilters. Als de filters er bijzonder vuil uitzien, maar je denkt dat het niet lang genoeg geleden is om ze te vervangen, kun je proberen ze te laten weken in een oplossing van azijn en water of in zelfs in de vaatwasser stoppen.

Stap 5: Maak de binnenkant van de jacuzzi schoon

Zodra de jacuzzi leeg is, kun je het bad met een speciale jacuzzi reiniger inspuiten. Daarna kun je de binnenkant van de jacuzzi schoonmaken. Veeg het daarna weg met een absorberende handdoek. Het is ook een goed idee om het bad af te spoelen met een tuinslang.

Stap 6: Vul de opblaasbare jacuzzi opnieuw en zet de motor weer aan.

Ben je klaar met schoonmaken? Nu je weer een volledig schoon bad hebt, is het tijd om de jacuzzi weer opnieuw te vullen. In principe kun je het bad gewoon vullen met een tuinslang. Sluit ten slotte de motor weer aan en zet de jacuzzi weer aan om het water te laten circuleren.