Hoe werkt een zandfilterpomp?

Zandfilterpomp Intex zwembad - Hoe gebruik je een Intex zandfilterpomp?

Hoe werkt een zandfilterpomp?

Met een zandfilterpomp houdt je het zwembad vrij van algen, schimmels en bacteriën. De Intex zandfilterpomp maakt een nog fijnere filtratie mogelijk dan een filterpomp met patroon. Het zand als filtermedium zorgt voor een natuurlijke werking van het grondwater. Het water stroomt door de zandkorrels, waardoor het vuil achterblijft en het water wordt gefilterd.

Hoe de Intex zandfilterpomp werkt

Een zandfilterpomp zuigt het badwater aan, duwt het met kracht door het speciale filterzand en pompt het gefilterde water in het zwembad. Vuil zoals algen en insecten blijft in het zandfilter achter. Zo voorkom je gemakkelijk dat het zwembadwater vuil wordt. Het geschikte filterzand bestaat uit korrels met een omtrek van 0,4 tot 0,8 mm. Als de korrels kleiner zijn, kunnen ze in het zwembad terechtkomen. Als de korrels groter zijn, zal de filtering niet zo nauwkeurig zijn. Filterzand gaat gemiddeld 3 jaar mee voordat het vervangen moet worden. Als je naast de zandfilterpomp chloor of zwembadzout gebruikt , kan het badwater nauwelijks meer vuil worden. Beide middelen doden bacteriën en verwijderen verontreinigingen die de zandfilterpomp niet uit het water kan filteren. Maar je hebt maar één van de twee middelen nodig. Zowel de chloor-zandfilterpomp als de zout-zandfilterpomp houdt al het vuil in je zwembad tegen. De keuze van een Intex zandfilterpomp hangt dus volledig af van uw persoonlijke voorkeur.

Onze top 3 Intex zandfilterpompen voor je zwembad

Intex zoutwaterpomp voor je zwembad

Als je ervoor kiest om zwembadzout als desinfectiemiddel te gebruiken, heb je een Intex zoutwatersysteem nodig . Een Intex zwembad zoutwatersysteem bestrijdt op natuurlijke wijze bacteriën en algen door zout om te zetten in chloor. Je zou kunnen denken dat het zout in het water te ruiken en te proeven is. Gelukkig merk je hier niets van omdat het zoutgehalte erg laag is (slechts 10% zeewater). Het voordeel hiervan is dat je geen last meer heeft van het chloor. Chloortabletten zijn niet meer nodig bij een Intex zwembad zoutwaterpomp en je kunt genieten van schoon, zacht en helder badwater.