Wateronderhoud… Waarom verkleurd het water in de opblaasbare jacuzzi?

Wateronderhoud… Waarom verkleurd het water in de opblaasbare jacuzzi?

Als het water in de opblaasbare jacuzzi al verkleurd is, dien je direct maatregelen te nemen om nog sterkere verkleuring of vertroebeling en het ontstaan van beschadigingen te voorkomen.

Wateronderhoud van de jacuzzi

De oorzaken kunnen uiteenlopen: er kan te veel of te weinig desinfectiemiddel in het water zitten, te veel organische vervuilers – die onvermijdelijk door de omgeving en mensen worden meegenomen tijdens het bubbelen – in het water of de filter vervuilt geraakt. Een combinatie van deze oorzaken is mogelijk. Probeer de oorzaak van de verkleuring of troebelheid te achterhalen en onderneem gericht actie. De jacuzzi stofzuiger helpt bij het verwijderen van afzettingen op de liner en bodem en voorkomt dat het gaat plakken. Ga pas weer bubbelen in als het water weer helder is en de gemeten waarden (pH-waarde en chloor) weer op de juiste waardes zijn.

Melkachtig water wat kan je er aan doen?

Met melkachtig water of glinsterende witte coating op het wateroppervlak en soortgelijke problemen, in de meeste gevallen is kalk neergeslagen en kunnen de kleinste vlokdeeltjes niet worden gefilterd. Hier corrigeer je eerst de pH-waarde naar boven of beneden naar 7,2. Als er geflocculeerde zwevende stof is, schakel dan het circulatiesysteem uit en zuig na ongeveer 10 tot 12 uur de vlokken op die op de vloer zijn neergeslagen met de jacuzzi of zwembad stofzuiger. De kalkaanslag in het water verdwijnt meestal korte tijd nadat de pH-waarde op 7,2 is ingesteld en wanneer een vlokmiddel wordt toegevoegd terwijl het filtersysteem draait.

Hoe krijg je groen water in de opblaasbare jacuzzi weer helder?

Met groen water, algenafzetting en gladde wanden dan s er niet genoeg chloor in het water en er zijn al algen gevormd. Stel de pH-waarde in op 7.2 en laat het filtersysteem de eerste 1 à 2 dagen continu draaien. Dode algen verwijder je van de wanden en bodem van het bad met een zwembad / jacuzzi-borstel en maak gebruik van een jacuzzi stofzuiger. Voer een chloorshock uit waarbij het chloorgehalte van het water kortstondig wordt verhoogd tot ongeveer 3 mg / l. Het gebruik van anti-algenmiddelen wordt ook aanbevolen. Het filtersysteem moet grondig worden teruggespoeld. Het toegevoegde chloor is na een paar dagen afgebroken. Herhaal het proces als het water na 1-2 dagen nog steeds niet helder is. In het geval van een patroonfiltersysteem moet de patroon regelmatig worden gereinigd of vervangen.