Het gebruik van een zwembad stofzuiger

Het gebruik van een zwembad stofzuiger

Voor het schoonhouden van een zwembad maken heel wat mensen vaak alleen maar gebruik van een filter installatie.

Deze installatie zorgt dat het water goed schoon blijft. Toch zal je ook bij de beste filters zien dat er wel eens troep in het water blijft zitten. Zeker de bodem van een zwembad is moeilijk schoon te krijgen, vooral omdat een filter vaak iets hoger zit dan de bodem. Hierdoor kan het vuil zich vastklemmen aan de bodem en zo is het moeilijker schoon te houden.

Keuze voor een zwembad stofzuiger

Voor het schoonmaken van de bodem en ook de randen van een zwembad kan men ook gebruik maken van een speciale zwembad stofzuiger. Deze werkt net als een gewone stofzuiger en kun je in twee soorten krijgen, namelijk de handuitvoering en de automatische stofzuiger.

Hand stofzuiger voor het zwembad

De hand stofzuiger moet je op de tuinslang bevestigen. De stofzuiger zuigt het vuil van de bodem en de randen en voert het vuil dan door naar een filterzakje waardoor het water dus gefilterd wordt. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro, maar zorg wel dat je een goed en stevig product aanschaft, anders kan het zo kapot zijn. Het zuigen van het zwembad met de hand is een hele klus, zeker als je een groter zwembad hebt.

Automatische bodemuitvoering voor meer gemak

Het schoonmaken met de automatische stofzuiger neemt helemaal geen tijd in beslag. Deze wordt ook wel bodemzuiger genoemd en wordt opgeladen op een oplaad station en kan op de bodem geplaatst worden. Ze gaan dan automatisch en op gevoel de bodem af en zuigen het vuil op. Ze hebben een ingebouwd filtersysteem waardoor het schone water er aan de andere kant weer uitkomt of werken met een opslag systeem waardoor je zelf na het zuigen het vuil moet verwijderen uit de stofzuiger. Het leuke aan deze bodemzuigers is dat ze in verschillende uitvoeringen te krijgen zijn. Zo heb je ze bijvoorbeeld in de vorm van een auto, lieveheersbeestje of vrachtwagen en dit is ook leuk om naar te kijken, zeker voor de kinderen. Een automatische uitvoering is er vanaf ongeveer 80 euro.